TV premiere Nederlandse film ‘Bollywood Blues’

Op 24 februari 2009 vindt de TV première plaats van de Nederlandse film ‘Bollywood Blues’. De film is dan te zien op Nederland 2 om 23:30u in het programma ‘Holland Doc’ van de NPS. ‘Bollywood Blues’ van Rishi Chamman gaat over Monique, een moderne Nederlands-Hindoestaanse vrouw die vastberaden is om furore te maken in Bollywood. Rondrijdend in haar glimmende cabrio lijkt het haar aan niets te ontbreken, maar thuis wordt ze kort gehouden. In de documentaire Bollywood Blues zien we haar worstelen met haar verlangen naar vrijheid, dat haaks staat op de strenge Hindoestaanse tradities van haar ouders.

De 23-jarige Monique staat op het kruispunt van haar leven; gaat zij uitzoeken wie zij is, of gaat ze getrouwd het huis uit met een nette, Hindoestaanse man, zoals haar ouders dat van haar verwachten. Verweven Bollywood-fragmenten visualiseren aan de ene kant de droomwereld waar zij zich als Bollywood danseres tot aangetrokken voelt, en aan de andere kant, de ongeschreven regels die haar ouders hanteren en die moeilijk te rijmen zijn met de vrijheden van de Nederlandse cultuur.

Bollywood Blues draait om het dualisme van Monique, die zich wil ontworstelen aan de normen van de cultuur waar ze uit voortkomt, maar toch haar ouders niet wil beledigen of teleurstellen. Het grootste probleem is feitelijk niet haar ouders, maar de buitenwacht: “wat gaan de (andere) mensen wel niet zeggen?”

BOLLYWOOD BLUES een film van Rishi Chamman
Dinsdag 24 februari 23.30 uur op Nederland 2

7 REACTIES

 1. ja idd Mooi verhaal
  Dus komt hij 24 februarie 2009 op nederland 2 om half 12 om televisie
  nou dan ga ik hem kijke

 2. hallo
  leuke docu vooral om het gesprek aan te zwengelen in gezinnen met dhuwbare dochters. ik ben het overgens niet helemaal mee eens met alles in de film/docu. jew oont in het westen en je moet je frustraties niet afwentelen op je kids daar heb je niet voor gekregen. het is een andere samenleving en een hardere maatschappij. leer kinderen surviveren. geef ze handvatten om zich te hkunnen handhaven in deze samenleving. brengen mensen hun ouders niet naar een verzorgingshuis hier dat bestond toch niet bij hindoes. kunnen die manesn die dat doen zich niet meer vertonen in de hindoe gemeenschap. welnee. we integreren hier en goed ook . mijn kids wonen wel samen het kan mij niet schelen ik ben zelf ook later getrouwd na eerst samen te hebben gewoond. ik laat ze vrij in de keuze die ze maken , kijk maar naar het aantal scheidingen dat zegt al genoeg en ook naar het aantal meisje die zelfmoord plegen door al deze verboden en doordat ze kort worden gehouden
  het is niet alleen rozegeur en manschijn
  m vr gr rosita hari/feministe

 3. Deze documentaire is een leermoment voor vele ouders die zich maar niet kunnen aanpassen aan het milieu waar we ons nu in begeven.
  Wat creeer je nou door neutrale onschuldige activiteiten zo te verbieden…leugens ze gaan liegen en bedriegen tegenover hun eigen ouders, het wordt stiekem gedaan en de tijd dat ze het doen pakken ze hun kans volledig en kennen ze op dat moment geen grenzen want nu kan het, papa en mama weten niet dat ik hier ben….overmatig drankgebruik bijv
  ik ervaar wel dat de hindoestaanse gemeenschap steeds meer toleranter worden, in die zin dat generatie die uit suriname zijn gekomen om in nl te gaan studeren langzamerhand de normen en waarden van de `nederlanders als normaal ervaren.
  Gemengde huwelijken bijvoorbeeld hindoestaanse cultuur met andere culturen, taboe! in vroegee tijden nu steeds meer het geval.
  Generatie van nu wil geen tijd meer verspillen en wilt gelukkig zijn en zeker van de zaak zo ook het samenwonen dat steeds meer voorkomt.
  De tijd van nu is een dynamische tijd dat continu aan het veranderen is en een verandering is nodig bij een succesvol en gelukkig leven.

  De ouders in deze docu zijn ergens hypocriet ze zijn zelf nooit gelijk getrouwd geweest maar uiteindelijk wel geaccepteerd geworden door hun ouders want kindgeluk is ouders geluk!!

  Een goede docu om ouders ogen te openen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.