Bollywood film ‘Padmaavat’ verboden in Maleisië

De controversiële Bollywood film ‘Padmaavat’ heeft vorige week in India tot prostestbetogingen van hindoes geleid. Maar nu laten ook moslims zich horen. In Maleisië bijvoorbeeld. Daar is de vertoning van de film verboden omdat een islamitische hoofdfiguur als slecht persoon wordt afgeschilderd.

Volgens de Belgische nieuwssite VRT vindt het Maleisische ministerie van Cultuur de film niet geschikt omdat een van de hoofdfiguren, Sultan Alauddin Khilji(FOTO), de moslimheerser van Delhi, wordt voorgesteld als “arrogant, wreed en onmenselijk, vals en onbetrouwbaar en iemand die zich niet stoort aan islamitische voorschriften”.

Het land vreest daarnaast ook voor spanningen tussen de overwegend moslimbevolking van Maleisië en de Indiase minderheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.