Haags Bollywood centrum wordt concreter

Haags Bollywood centrum wordt concreterIn de Haagse wijk Transvaal wonen van oudsher veel Hindoestanen. Het is de bedoeling dat er een Bollywoodcentrum komt. De stad snakt naar een eigen uitgaansgelegenheid, die meer dan alleen Hindoestanen aantrekt. Het complex zal bestaan uit een bazaar, theater, restaurants, congreszaal, themahotel, supermarkt en natuurlijk filmzalen voor de Bollywoodproducties. Deze ideeën circuleren al jaren op het stadhuis, maar nemen eindelijk concrete vorm aan schrijft Dagblad Trouw.

Er is een locatie gevonden, aan de rand van Transvaal. Daar wonen van oudsher veel Hindoestanen. Ook heeft zich volgens de krant al een investeerder gemeld, Dexa B.V. uit Utrecht. Het bedrijf is in handen van de Surinaams-Hindoestaanse familie Baboeram Panday. Een woordvoerder wil er weinig over kwijt. Dexa is inderdaad geïnteresseerd in de plannen en onderhandelt met de gemeente Den Haag zegt hij tegen Trouw.

Hopelijk komt het ooit zover dat Bollywood eindelijk naar de stad komt waar alleen al 45.000 Surinaamse Hindoestanen wonen, de grootste populatie op het Europese vasteland.

1 REACTIE

  1. woow!!!
    cker!!!
    weet je wat een gode plan dat is….het moet iets worden zoals southhal in londen!
    winkels met hindustaanse.pakistaanse/afghaanse kleding…..bollywood winkel……lekker hindische restourant alles!! Winkels waar de moslims en hindustanen hun koopjes kunnen doen bij zaken die dingen verkopen die met het geloof te maken hebben, ik zie het al voor me…
    het enige wat ik denk is dat de winkels die hindustaanse kleding verkoopt en dvd’s heel duur zullen zijn. In duitsland krijg je voor 50 euro een perfect moie punjabi suits en in denhaag voor 500 euro……geak hé!
    maaar ik ben zeer enthousiastooo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.