‘Slumdog Millionaire is geen Bollywood film’

Over het Bollywood-gehalte – en daarmee het te verwachten succes in de Hindoestaanse gemeenschap – van de film Slumdog Millionaire wordt flink gediscussieerd. Opnamelocatie Mumbai is immers hét hart van de Bollywood cinema. De Britse productie bevat inderdaad een aantal typische Bollywood-ingrediënten: drama, romantiek, onrust, slechteriken, helden, flink wat muziek en een dansnummer. Toch is het geen Bollywoodfilm schrijft Radio Nederland Wereldomroep. Het musicalaspect ontbreekt. Bovendien is de wereld die wordt voorgeschoteld een stuk rauwer en ongepolijster dan Bollywood voorschrijft.

Hoofdrolspeler Jamal Malik (een rol van de Britse acteur Dev Patel) is bovendien niet de gladde, gespierde held waar Bollywood zo gek op is. Jayshree Kalpoe van de website Cinema Bollywood: “Het is een jongen waar je misschien uit medeleven ook wel een beetje naar kijkt. Je ziet hem opgroeien vanaf een jaar of vier, vijf tot zijn achttiende. Hij is een beetje als een vriendje, waar je mee meeleeft.”

14 REACTIES

  1. Huh, wel raar.. want alle ingrediënten (ipv aantal) van een bollywood film zijn er ook te vinden in Slimdog Millionaire. Alleen omdat het van een Britse regisseur af komt is het geen Bollywood?
    Maar idd heeft de reactie voor mij wel gelijk ‘bollywood of niet. De boodschap is belangrijk.’
    T’is zeker een fantastische film!

  2. Achterlijke discussie. Als het een “mega flop” was geweest zou geen hond zeggen dat het een Britse productie was. Nu het zo’n groot succes is willen diverse partijen op de eerste rang gaan zitten en de credits opeisen.

    Als het geen Bollywood film is en evenmin een Hollywood film dan is het misschien een Tolliewoodfilm? Laat die britten maar met hun anda’s gaan spelen.

  3. Ik vind het een supergoeie film,
    maar ik vond het geen bollywoodfilm.
    Als er liedjes in zaten dan vond ik het wel een bollywoodfilm,
    maar da’s mijn persoonlijke definitief van een bollywood film.
    De muziek vond ik trouwens wel heel goed en vernieuwend.

  4. Als er liedjes in een film zitten, betekent het niet meteen dat het een Bollywood film is.
    In heel India worden er films gemaakt in allerlei dialecten en ze hebben allemaal liedjes. Deze zijn ook geen Bollywood films. Bollywood is alleen het Bombay filmindustrie.

    De B van Bollywood staat voor Bombay en niet voor wel of geen liedjes in een film.

    Slumdog is een Britse film, dus of er nou wel of geen liedjes in zitten, het blijft een Britse film.
    Dat het oscars en golden globe awards heeft gewonnen, maakt het ook geen Hollywood film.

  5. het is een bollywood film,geen duscussie mogelijk,
    zoals ron kalloe het zegt als het een flop was zouw het een bollywood film zijn en nu het een hit is is het nu een brits productie allemaal gelul het iss een bollywood film.

    jai bharat mata ki jai

  6. het is gewoon een bollywood film ik weet het niet waarom jullie dit niet vinden die is niet de enige film die in londen gemaakt is
    ik vond het niet zo bezondere film een gewoon film

  7. Slumdog millionaire is een Britse productie met een Indiase/Britse cast, opgenomen in India. Sinda wanneer is dit de definitie van een Bollywood film? Ash geeft een complete uitleg over wat een Bollywood film is, waar ik mij volledig bij aansluit.
    Bride and Prejuidice is tevens een Britse productie, met een Indiase/Britse/Amerikaanse cast, opgenomen in India en Amerika met eveneens een Britse regisseuse (alleen is zij dan niet blank, maar van Indiase afkomst). In deze films zijn wel heel veel liedjes gepropt, maar dit maakt het nog steeds geen Bollywood film. De opmerking over dat Jodha Akhbar en Black dan ook geen Bollywood film is, is gewoonweg dom. Beide films zijn Indiase producties (uit Mumbai) met een Indiase cast, Indiase regisseur en Jodha Akhbar was zelfs in eigen taal.
    People, get your facts straight!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.