Voorpremière Slumdog Millionaire in Pathé

Maandag 9 februari, 19.30 uur is in Pathé Tuschinski en Pathé Buitenhof de exclusieve voorpremière van Slumdog Millionaire. De ontvangst met welkomstdrankje is vanaf 18.45 uur. De speelfilm van Danny Boyle kreeg liefst tien Oscarnominaties en won vier Golden Globes.

Jamal, een weesjongen uit de sloppen van Mumbai, doet uit liefde voor zijn Latika mee aan de Indiase versie van de tv-show Weekend Miljonairs. Om de hoofdprijs van twintig miljoen roepies te winnen hoeft hij nog maar één vraag goed te beantwoorden. Maar dan wordt hij in de pauze van het programma gearresteerd op verdenking van oplichting. De politie kan niet geloven dat een straatjongen zoals Jamal over zoveel kennis beschikt.

Slumdog Millionaire is een romantische tragikomedie van Danny Boyle (Trainspotting) en de Indiase regisseur Loveleen Tandan. Dev Patel en Freida Pinto spelen Jamal en Latika. De meeslepende film won vier Golden Globes, voor beste film, beste regisseur, beste scenario en beste soundtrack. Afgelopen donderdag werd Slumdog Millionaire genomineerd voor liefst tien Oscars, voor beste film, regie, scenario, cinematografie, montage, geluid, geluidsmixage, filmmuziek en twee songs.

3 REACTIES

  1. ik ook. ik sta vooraan en mijn vrienden in de midden en mjn beste vriend naast miij en mij vriendin ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.