Bachchan krijgt prestigieuze onderscheiding

Bollywood megaster Amitabh Bachchan is afgelopen weekend in de Zwitserse stad Davos onderscheiden met de ‘World Economic Forum’s (WEF) Crystal Award’ voor zijn significante bijdrage aan de filmwereld. De prestigieuze award is ook toegekend aan de Indiase Kuchipudi en Bharatnatyam danseres Mallika Sarabhai. Jaren geleden was het de beurt aan andere Indiase artiesten als Shabana Azmi, sarod maestro Ustad Amjad Ali Khan en de gerenommeerde sitar speler Pandit Ravi Shankar. Met de onderscheiding scharen deze Indiase artiesten zich achter andere, internationale beroemdheden als de Amerikaanse cellist Yo-Yo Ma en de Britse actrice Emma Thompson.

Dit jaar werd de award ook toegekend aan de bekende Chinese acteur Jet Li en de bekende Venezolaanse musicus Jos Antonio Abreu. Bachchan zei tijdens zijn speech dat hij overdonderd is door de erkenning en aandacht voor de Indiase filmwereld. De ‘World Economic Forum’ is een in Genève gevestigde non-profit organisatie die jaarlijks top zakenlieden, internationale politieke leiders, intellectuelen en journalisten bij elkaar brengt om te discussiëren over belangrijke aangelegenheden als gezondheid en milieu.

6 REACTIES

  1. Een meer dan verdiende bekroning van al het goede dat Amitabh zijn publiek heeft geschonken. Wijlen Raj Kapoor en Amitabh Bachchan zijn de ultieme belichaming van de Bollywood filmindustrie…remember that. Deze legenden hebben de Bollywood arena naar een hoger plan getild en het publiek veel plezier gebracht.

    Amitabh is zonder enige twijfel de meest complete filmster. Bedenk maar een “genre” en deze man heeft dat met volle vertrouwen, passie, enthousiasme en op onevenaarbare wijze op de witte doek gebracht.

    En aan al die laffe criticaster die deze man voortdurend afkraken en/of hem schaamteloos met Shahrukh vergelijken, jullie zijn repectloos. Het is hetzelfde als Maradonna op z’n oude dag vergelijken met Ronaldinho in de bloei van z’n leven. Als mensen oud en weerbaar worden is het altijd gemakkelijk om hen met een stok te slaan en te vernederen. Dat zegt eerder iets over de tekortkomingen van de criticasters zelf!

  2. Ron Kalloe jij hebt helemaal gelijk, ik kon het niet beter
    schrijven dan jij.

    amitabh is de enige levende legende en KING OF BOLLYWOOD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.