Bollywood op Cinemix Filmfestival Amsterdam

Bollywood op Cinemix Filmfestival AmsterdamVan donderdag 10 t/m zondag 13 mei 2007 organiseert ZO! Cultuur de eerste editie van het Cinemix Filmfestival in Pathé Arena aan de ArenA Boulevard 600 in Amsterdam Zuidoost. Op donderdag 10 mei opent het festival met de Nederlandse première van ‘The Namesake’. Vrijdag 11 mei is er de Nederlandse première van de Bollywood film ‘Metro’ met Shilpa Shetty.

‘The Namesake’ is een film geregisseerd door de Indiase Mira Nair naar de gelijknamige roman van de Pulitzer Prize winnares Jhumpa Lahiri en bewerkt tot een script door de Sooni Taraporevala (winnaar Golden Osella Award Venice Film Festival 1991). Deze vertelt over de strubbelingen tussen twee eerste generatie Bengaalse immigranten families in de Verenigde Staten.

De film ‘Metro’ geregisseerd door Anurag Basu en met in de hoofdrol de winnares van de Engelse editie van Big Brother, Shilpa Shetty, vertelt een verhaal over de vriendschap van een groep jongeren in het moderne Mumbai. Een romantische Bollywood film over werk, liefde en overspel.

Parallel aan het Cinemix Filmfestival worden, in samenwerking met Imagine IC, debatten, screenings, workshops en gesprekken met filmmakers georganiseerd.

16 REACTIES

  1. En film Omkara gaat op zondag draaien.
    Jammer dat ze geen veer zaara of devdas draaien. Dan was ik zeker gegaan. Maar ja waarom alleen in amsterdam. Waarom niet in Rotterdam of Den Haag??? Zou beter zijn denk ik.

  2. PPFFFF

    Over wat gaat die teks ik heb geen zin om het te lezen das kei lang man!

    Een samenvatting kan geen kwaad!

    xx

  3. colol zeg omakara is egt goed vooal saif en he tis beter als he tin den haag gedraaid wordt ik haat als ik helemaal naar rotterdam moe tof amsterdam en ja ook jammer geen veer zaara of kal hoo na hoo

  4. leuk hoor
    ik hoop dat ik er heen ga
    maar heb eigenlijk geen zin om shilpa te zien (eeellll)

  5. Leuk

    Jammer dat Veer- Zaara of Kal ho Naa ho niet daar word gedraaid, en waarom alleen daar; dat is echt kei ver weg :S
    maar verder lijkt t me wel chill.
    😉

  6. Nah the namesake en metro lijken me niet zo leuk.. ik kijk uit naar JHOOOOOOOMBARABARJHOOOOOOOOOOOOM 😀 , OM SHANTI OM, JODHA AKBAR EN VEEEEEEEEEEEEL MEEER 😀

  7. FUNNY-NIDA
    leuk hoor
    ik hoop dat ik er heen ga
    maar heb eigenlijk geen zin om shilpa te zien (eeellll)

    kom zeg wie ben jij om dat te zeggen heb geen zin om shilpa te zin hou dat commentaar voor jezelf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.