Verfilming verhaal van Indiase vrijheidsstrijder Mangal Pandey

Afgelopen maandag 4 juli presenteerde Bollywood ster Amisha Patel in Bombay haar nieuwe film ‘The Rising – Ballad of Mangal Pandey‘. De film is gebaseerd op ware historische gebeurtenissen die te maken hebben met de opstand onder Indiase soldaten in 1857 tijdens de Engelse overheersing.

rising

Amir Khan speelt de rol van Mangal Pandey, die het indiase volk leidde in haar strijd naar vrijheid en daardoor India’s eerste revolutionaire vrijheidsstrijder werd. In 1857 werd hij door de Engelsen opgehangen, maar zijn strijd wordt nog altijd gezien als de eerste stap naar de Indiase onafhankelijkheid.

De film is in zes maanden in India opgenomen met een mix van Engelse en Indiase acteurs. Insiders vergelijken de film met Khan’s eerdere film Lagaan die vier jaar geleden uitkwam. The Rising is een belangrijke Oscar kandidaat en komt in augustus uit in zowel een Hindi als een Engelse versie.

Bekijk de Teaser

17 REACTIES

  1. Hoop dat het wel in de Bios draait,want de vorige kaskraker heeft niet gelijk in de bios gedraait

  2. Lagaan is een van de beste films uit India die vertoont is over de hele wereld en geslaagd ook.

  3. Mensen, weet je wat ik echt zonde vind. tegenwoordig wordt er soms engels gesproken dan hindo/urdu. Mijn vraag is: zijn de indiers niet trots op hun eigen taal. We zien zelf wat de engelsen hebben gedaan in India..waarom moeten we dan het engels promoten in plaats van het hindi/urdu! Laten we samen de handen in slaan en zorgen dat hindi hoger komt! Want dat engels is niet ‘onze’ taal. Evenals het nederlands by the way!

  4. Prem inderdaad..Lagaan..een film waar wij hindoestanen iets van kunnen leren want we weten niks van onze voorouders!

  5. kea bakvas kar rahe ho tum yar.
    ye film us zamane ki he jab angrez ham par hakumat karte theh or woh kutte sirf angrezi bolte theh ( or kam angrez the jo hindi ya urdu bolte the ).

  6. maar ik vind wel dat meer moeten concentreren op hindi of urdu en engels gebruiken wanneer het relevant is.

  7. eigenlijk zou je dan sanskrit moeten promoten en leren… want dat is de basis van onze taal. dat wij goed engels spreken geeft ons de mogelijkheid om onze plaats te veroveren op de wereldmarkt.. we voelen ons overak thuis op die manier.

  8. Ik ben er gisteren met mijn vriendin heen geweest. Ik ben zelf nederlands en zij ook. We kende de film niet en hadden nog nooit een bollywoodproductie gezien. Hij was echt heel mooi! Gelukkig ben ik goed in engels, en kon ik het goed volgen. Ga er heen!
    Arjen

  9. lagaan was wel een goeie film en zo is mangel pandey ook elke film van aamir is goed ik hou van aamir khan mere jaan hij is mijn fovorieten eerlijk gezegt vind ik aamir veel leuker grappiger en mooirer dan sharukh khan

  10. het is een van de mooiste films die ik oot heb gezien ik heb em net gezien en het is gewoon pragtig ik hoop dat het veel awards wint want het is gewoon de BOM!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.