Binnenkort Bollywood muziek op MTV

De Amerikaanse muziek zender MTV krijgt eindelijk de commerciële potentie van Aziatische muziek door. Vanwege de sucessen van artiesten als Raghav en Jay Sean, die de hitlijsten de afgelopen tijd bestormen met hun mix van Indiase en Westerse muziek, heeft MTV besloten een dedicated kanaal op te starten. MTV Desi start deze maand haar uitzendigen die uitsluitend gericht zijn op jonge Aziatische immigranten in de Verenigde Staten. Uiteraard zal het aanbod op de zender ook bestaan uit de populaire muziek en clips uit Bollywood films.

MTV Desi

In Engeland is men al een stuk verder. Daar heeft de BBC een netwerk van kanalen opgezet gericht op de Aziatische gemeenschap, waaronder BBC’s Asian Network dat het jongerenprogramma Desi DNA produceert. Volgens Sunny Hundal, van de Engelse website “Asians in Media”, was MTV vorige maand in Engeland op zoek naar talent. “MTV Desi zal heel wat leren van de Brits Aziatische kanalen”, zegt Hundal.

MTV Desi zal verder dienen als prototype voor het uitrollen van andere nieuwe doelgroep kanalen. Volgend jaar komen namelijk MTV Chi voor Chinese en MTV K voor Koreaanse Amerikanen uit.

17 REACTIES

  1. Alessandro wat is het probleem daarmee? Gelukkig ligt het niet aan jou om te bepalen welke zenders er komen. We leven volgens mij in een vrij land of vrije wereld waar elk bedrijf kan bepalen of ze wel of niet een speciaal kanaal opzetten voor een bepaalde doelgroep. Dat heet marktwerking. Dat heeft niets met integratie te maken. Integratie betekent niet dat je ineens verplicht liefhebber moet worden van die verlepte Fransje Bouwer.

  2. julliee praten zo bullshitt hea..
    laat iedereen zijjn mening uiten..shitt man

  3. geluk wordt er ook nog aan de hindustane gedacht. maar ze moeten niet alleen denken ook doen.

  4. laat maar komen, ik presenteer het wel. Mijn tante heeft een bekende dj als vriend, hij is een Ned. blanke man, leuke gozer. Die heeft laatst op het Mundialfestival muziek gedraaid uit India. Mijn tante en het gemengde publiek schoten de dansvloer op. En heus… er werd gedanst!!! auwa auwa tumse hai tumse pyar oftewel auwa auwa video killed the radiostar!! Dit was echt genieten. MTV-DESI,Kom maar op!!

  5. kk tofman eidelijk bollywood muziek ergens maar heey ik wil liedjes van films net als clipjes en al van een film van veer-zaara dosti musij shaadi karogi en al maar heey im moe gaan doei doie en veel plezier

  6. Ik ben Nederlands en ben erge fan van bollywoodfilms en de muziek. Ik vind het leuk om de muziek op tv te beluisteren. Nu hoop ik dat de films in de toekomst op tv te zien zijn. Zou te gek zijn!

  7. hey,

    damn…dat is best een toffe idee voor mensen die geen dit soort kanalen thuis hebben. Ik kijk dit soort clipjes elke dag op zee music, b4u music, dd-india, zee tv, sony, b4u movies, alpha punjabi etc etc.

    Wel leuk voor andere mensen, die er geïnteresseerd in zijn!

    chakhde phatte bruahhhhhhhhhh

    Bye shye

    manpreet

  8. Echt leuk dat er bollywood muziek word gespeeld op mtv want ik ben dol op bollywood muziek maar ze moeten vooral clipjes tonen van shahrukh khan he’s the best !!!

  9. Ik ben op zoek naar een Bollywood band en dj wie kent er een en wil die met mij in contact laten komen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.