Aanklacht Iraanse band afgewezen

1

Op 16 maart werden componist Pritam Chakraborty, productiebedrijven Illuminati Films Private Ltd en Eros International Media en platelabel Super Cassettes Ltd door de Iraanse band Barobax aangeklaagd. De aanklacht luidde dat het eerste gedeelte van de hit Pyaar Ki Pungi gekopieerd was van hun populaire nummer Soosan Khanoom uit 2010.

De rechtbank heeft de aanklacht van de Iraanse band afgewezen. Co-producent Dinesh Vijan: “Ze hadden het over schending van het auteursrecht, maar hun eigen papieren bleken niet in orde. En er waren weinig overeenkomsten tussen beide tracks, zoals werd beweerd.”

Op de vraag of dit een publiciteitsstunt was van de Iraanse band, geeft Dinesh geen direct antwoord op. ”Het enige wat ik wil zeggen is dat het lied al meer dan drie weken draait en dat het momenteel op nummer 1 in de hitlijsten staat. Als er een reden was om te geloven dat het hier om een kopie zou gaan, waarom hebben zij zolang gewacht en werd de zaak pas voor het weekend van de release in behandeling genomen? Hoe dan ook, alles is nu achter de rug. Sriram (Raghavan) en ik hebben de film bekeken met het publiek en de reacties waren positief.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.