Depp en Bardem vol lof voor Miral

De controversiële film Miral van regisseur Julian Schnabel met in de hoofdrol Freida Pinto ontvangt lof uit onverwachte hoek, namelijk van Johnny Depp en Javier Bardem.

Een aantal joodse groeperingen heeft gevraagd om een verbod op de film en de VN gevraagd om de film niet te tonen op de geplande screening. Dit resulteerde in verschillende protesten.

In een paginagrote advertentie in de Los Angelos Times hebben Depp en Bardem hun steun verleend aan de film. “Julian Schnabel’s film geeft een unieke en moedige blik in de pijnlijke reis van een vrouw. Het is een episch gedicht dat balanceert op de rand van een dolk. Zie het en beslis voor jezelf”, aldus Depp.

Ook Oscarwinnaar Bardem wordt geciteerd op het affiche: ‘De schoonheid van Julian Schnabel. Hij creëert kunst dat als discussiepunt kan dienen voor wereldleiders, maar weet ook de rest van de samenleving, bestaande uit gewone stervelingen te raken op een zeer menselijke en primitief niveau.”

En waar de film ook wordt gescreend, iedereen is ook razend enthousiast over de 26-jarige Pinto.

Miral vertelt het verhaal van een weeskind (Pinto) dat opgroeit aan de Israëlische-Palestijnse grens. Nog voordat de opnames van start gingen werd er sterk geprotesteerd tegen de film. En de recente moord op klaarlichte dag op de hoofdrolspeler Juliano Mer Khamis, zorgde voor meer onrust.

4 REACTIES

  1. weet iemand waarom ?ik heb nog nooit eerder over deze film gehoord maar ik weet niet waarom er geprotesteerd wordt iemand wel ? het gaat waarschijnlijk zelf niet over freida pinto.

  2. Joden vinden moslims natuurlijk niet al te leuk. Ze zijn bang dat ze worden afgeschilderd met zo’n film. Niemand realiseerd zich eigenlijk hoe moeilijk de mensen het hebben in palestina….Israel is een rijk land dus kan makkelijk oorlog voeren, maar palesteinen daarintegen niet. Ik vind het dapper dat iemand een films durft te maken…nou maar hopen dat het wel goed gebalanceerd is…want soms heb je films waarin een bepaalde group wordt afgeschilderd.

  3. Het is maar hoe je naar de film kijkt. Iedereen heeft een ander mening. Over het algemeen is het bekend dat Joden heel streng zijn in hun geloof. ( voeding, kledingsvoorschriften etc). Maar als mensen weten wij weinig over ander geloven ( inhoudelijke zaken). Het beste kan je zelf in de boeken gaan snuffelen voordat er een oordeel klaar ligt.

  4. Het is de moeite waard om deze film gezien te hebben. De groeperingen hebben ertegen gevochten, omdat waar gebeurde feiten aan worden gekaart in de film, en deze zijn in het nadeel van het handelen en laten van de Zionisten en Israel. De film is een must en je hebt dan meteen ook een geschiedenisles geleerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.