Binnenkort: Sholay in 3D

FIlmmaker Subhash Ghai heeft zich de afgelopen maanden verdiept in het gebruik van 3D-technologie en ging in samenwerking met Maya Digital aan de slag met hun eerste project: Sholay omzetten naar 3D.

Mukta Arts heeft reeds een test gepresenteerd aan diverse producenten en is van plan om het project volgende maand officieel aan te kondigen. Subhash Ghai, filmmaker en eigenaar van Mukta Arts, bevestigt het nieuws: “Ja, producenten zijn blij met de resultaten van de test en we zijn in overleg om de 3D-versie van Sholay een realiteit te maken.”

Sholay werd uitgebracht op 15 augustus 1975. De film is geregisseerd door Ramesh Sippy en geproduceerd door zijn vader GP Sippy. Ramesh Sippy weet echter nog niets van de 3D-versie: “Ik heb geen idee of de film wordt overgezet in 3D, maar mijn beste wensen aan wie dit van plan is.” Rohan Sippy, zoon van Ramesh Sippy, blijft nuchter nadat hij op de hoogte is gebracht van het nieuws. “Sholay blijft geweldig in welk format je het ook presenteert, 2D of 3D. Het blijft een klassieker.”

De hoofdrollen In Sholay werden vertolkt door Amitabh Bachchan en Dharmendra als de nu legendarische Jai en Veeru. Hema Malini was Basanti. Sanjeev Kumar kroop in de huid van de armloze Thakur en Jaya Bachchan werd gecast als zijn schoondochter Radha. En Amjad Khan maakte een onvergetelijke debuut als de schurk Gabbar Singh.

Wat vind jij van deze klassieker?

4 REACTIES

  1. De armen van Thakur moeten worden gemorfed naar realistische proporties. Het is te langdradig. Daarom heb ik mijn eigen versie gemonteerd, door 70 minuten weg te knippen. Het resultaat is 130 minuten op het puntje van je stoel.

  2. beetje onzin dit een klassieker opeens naar 3d omzetten! ik snap niet wat de toegevoegde waarde daarvan is! Aangezien de meeste 3d films in hollywood ook nog behoorlijk lelijk zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.