Sikhs boos over Bollywood film

Sikhs in Punjab (Noord India) hebben afgelopen week geprotesteerd tegen de vertoning van de nieuwe film Jo Bole So Nihaal . Volgens de Sikhs is o.a. de titel van de film een belediging van hun religie. De demonstranten riepen leuzen en bekogelden bioscopen met stenen. Ook in Jalandhar en Amritsar, de heilige stad van de Sikhs, waren er ongeregeldheden.

Sikhs angry at Bollywood film

Godsdienstige en politieke Sikh groepen verzetten zich tegen de nieuwe film omdat er op een ongepaste manier met hun godsdienstige symbolen wordt omgegaan. Maar de makers van de film, die zelf ook Sikhs zijn, blijven erbij dat het in geen geval beledigend bedoeld is. Volgens Ponty Chadha, één van de producenten, reageren veel mensen al voor dat ze de film gezien hebben.

2 REACTIES

  1. […] oorvertoning te zien van de Bollywood film “Jo Bole So Nihaal“. De film was al eerder in het nieuws omdat Sikhs protesteerden tegen het uitkomen van de film. Godsdienstige en politieke Si […]

  2. […] rvertoning te zien van de Bollywood film “Jo Bole So Nihaal“. De film was al eerder in het nieuws omdat Sikhs protesteerden tegen het uitkomen van de film. Godsdienstige en politieke Si […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.