Bollywood filmposter expositie

Op zaterdag 4 juni begint in GO Gallery een Indiase filmposter expositie, met oude, moderne en met de hand geschilderde filmposters. De verkoop expositie laat een collectie zien van posters van prominente Hindi films uit de jaren ’50 tot heden, alsmede complete sets met originele lobby cards van grote films als Lagaan, Devdas en Mughal-e-Azam. Ook heeft GO Gallery de hand weten te leggen op een aantal unieke handgeschilderde bill boards die kort geleden nog boven de bioscopen in Bombay hingen.

Bollywood filmposters

Deze expositie wordt georganiseerd in het kader van de IIFA, the International Indian Film Academy gedurende 9 t/m 11 juni a.s. GO Gallery zal gedurende 2 weken omgetoverd zijn tot een stukje Film City in Amsterdam. Het zal er ruiken en smaken naar India en uit de speakers zal Indiase filmmuziek klinken.

De opening is op zaterdag 4 juni a.s., om 16.00 uur.
GO Gallery | Prinsengracht 64 | 1015 DX Amsterdam

1 REACTIE

  1. Hoi,
    Ik weet wel dat al die posters een beeld zullen geven van de veranderingen in de filmindustrie. Hier bedoel ik de mode, muziek en dans mee. Er kunnen een hoop modebewuste mensen inspiraties opdoen, er is namelijk geen ander land met zulke mooie diversiteiten aan klederdracht, zang, dans, muziek, taal, eten, geuren en kleuren…..ik moet er bijna van watertanden. Daarnaast denk ik ook aan alle mensen die verbonden zijn met de Indiase aderen, jaa.. all over the world en ik ben er trots op!

    warme groeten,
    Sharmila

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.