‘Radicale hindoes: Deepika verminken om rol in Padmavaat’

'Radicale hindoes willen Deepika verminken om rol in Padmavaat'

Vanaf vandaag is de controversiële Bollywood film ‘Padmavaat’ in de bioscopen te zien. De release van een van de duurste Bollywood-film aller tijden, werd vorig jaar uitgesteld vanwege protesten van extremistische hindoegroepen. Al maanden dreigden ze met rellen, aanslagen tegen filmzalen en deden ze oproepen om acteurs te doden of actrice Deepika Padukone te verminken schrijft de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie(VRT).

Volgens de extremistische hindoegroepen is de film onrespectful tegenover de hindoegeschiedenis. De Indiase regisseur Sanjay Leela Bhansali voerde daarom enkele aanpassingen door, maar de ernstige kritiek bleef.

Vanaf vandaag is de film te zien in bioscopen in India, maar ook bijvoorbeeld bij Pathé in Nederland. De VRT schrijft hierover dat veel bioscoopuitbaters in India het niet aandurven om de film te vertonen, ondanks de uitdrukkelijke toestemming van het Indiase Hooggerechtshof. Maar, zegt de omroep, er staat veel meer op het spel dan de opbrengsten bij de kassa, want de film zou kunnen leiden tot geweld tussen hindoes en moslims en tot politieke spanningen.

Lees verder bij de VRT of dit artikel van De Volkskrant.

https://www.youtube.com/watch?v=8YaF2m7hCx0

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.