Salman Khan wil Bollywood hernoemen

Het woord ‘Bollywood’ is de term die wordt gebruikt om de Hindi filmindustrie aan te duiden en wordt vaak ten onrechte gebruikt om te verwijzen naar het geheel van de Indiase cinema. Hier is echter niet iedereen het mee eens.

Veel Bollywoodacteurs willen af van de benaming Bollywood. Ook Salman Khan liet dat deze week duidelijk merken via Twitter.

“Uit Hollywood is Bollywood ontstaan, dit is niet de naam van onze industrie. Ik weet niet waar deze belachelijke naam vandaan komt, en het nu bekend is als de officiële benaming voor onze filmindustrie. Ik haat deze naam, walgelijk gewoon”, zegt de 45-jarige acteur.

De acteur geeft via Twitter een aantal suggesties voor een nieuwe naam. “Eén van de eerste filmproducties heette Bombay Talkies. Noem de industrie Mumbai talkies of gewoon Indiase cinema. Noem het iets, maar geen Bollywood,” zei hij.

Hierna komt hij met een andere suggestie: HiFi. HiFi is de afkorting voor Hindi Filmindustrie en deze benaming valt al snel in de smaak bij zijn volgers, waaronder zijn collega Riteish Deshmukh. “Ik ben het volledig eens met term HIFI voor de Hindi filmindustrie in plaats van Bollywood” twittert Riteish.

Wat vinden jullie?

10 REACTIES

  1. Ja inderdaad een Westers minachtende benaming.
    ICI, (spreek: AI-CI-AI), Indian Cinema klinkt beter.

  2. weet je dat HIFI al bestaat met audio hoe willen ze dat gaan doen

    ze moeten een ander naam verzinnen want als je goed kijkt spelen ook hollywood sterren ook in bollywood films en HIFI is een merk naam van audio en apparaten ze kunnen beter niet veranderdt bollywood vindt ik wel goeije naam of ze kunnen entertainment hindi cinema zetten

    misschien kunnen wij wel helpen via twitter om een naam te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.