Bollywood-veteraan Satish Kaushik op 66-jarige leeftijd overleden

Bollywood-veteraan Satish Kaushik op 66-jarige leeftijd overleden
Satish Kaushik

De Indiase veteraan-acteur en filmmaker Satish Kaushik is donderdag 8 maart 2023 op 66-jarige leeftijd in Mumbai overleden. Het nieuws werd bekend gemaakt door diverse geschokte collega’s uit de Bollywood showbizz.

Kaushik, geboren op 13 april 1956 in Mahendragarh (Haryana), was acteur, regisseur en producent, Hij begon zijn carrière als assistent-regisseur bij regisseur Shekhar Kapoor en werkte mee aan films zoals Masoom en Mr. India.

Hij maakte zijn acteerdebuut in de film Mandi in 1983 en heeft sindsdien in meer dan 150 films gespeeld. Enkele van zijn meest opmerkelijke rollen zijn onder meer de komedies Mr. India, Dilwale Dulhania Le Jayenge en Deewana Mastana.

In de jaren 90 begon Kaushik ook te regisseren en produceerde hij enkele succesvolle films, waaronder Roop Ki Rani Choron Ka Raja en Hum Aapke Dil Mein Rehte Hain. Hij heeft ook enkele toneelstukken geregisseerd en produceerde de film Milenge Milenge in 2010.

Kaushik is ook bekend om zijn werk als televisiepresentator en jurylid in verschillende realityshows, waaronder Sa Re Ga Ma Pa en Indian Idol.

In 2018 werd Kaushik geëerd met de prestigieuze Padma Shri-onderscheiding voor zijn bijdrage aan de kunsten en de Indiase filmindustrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.