Kumar Sanu maakt eigen ‘Slumdog’ versie

Bollywood zanger Kumar SanuBollywood zanger Kumar Sanu, die zich heeft laten inspireren door het succes van de ‘Slumdog Millionaire’, is nu een film aan het maken over de straatkinderen van Mumbai. Zijn film ‘Yeh Sunday Kyon Aata Hai’, met Bollywood veteraan Mithun Chakraborty en Kashmira Shah, verhaalt over 4 echte straatkinderen die op een treinstation leven en daar ook hun brood verdienen met het poetsen van schoenen. Hoewel de film gelijkenis vertoont met die van Danny Boyle beweert Sanu, die voor het eerst een film maakt, dat zijn versie 1.000 keer beter zal zijn.

“In tegenstelling tot ‘Slumdog Millionaire’ zal mijn film op een waardige manier het armoedige leven van straatkinderen portretteren. Ik wil de boodschap overbrengen dat mensen zelfs in armoede nog waardigheid hebben. Daarom beschouw ik ‘Slumdog’, die alleen de negatieve aspecten van de stad laat zien, niet als een realistische film”, aldus Sanu.

Overigens is de zanger onlangs geeerd met de prestigieuze Padmi Shri award. Hoewel hij blij is met de onderscheiding, had hij het naar eigen zeggen wel veel eerder verdiend. “Ik heb wereldwijd al diverse awards ontvangen, maar wacht al 20 jaar op deze erkenning”, aldus de onbescheiden zanger. Sanu, die jaren lang veel populariteit verwierf als Bollywood zanger, beweert de afgelopen jaren diverse aanbiedingen geweigerd te hebben omdat de kwaliteit van de muziek en songteksten van deze tijd benedenmaats zijn. Naar het schijnt werkt hij momenteel wel aan een aantal goede nummers.

9 REACTIES

  1. Weledelgestrenge heer Sanu,

    Veel succes met uw meer dan uitstekende plannen. Het is goed om de wereld de realiteit oftewel de zwarte kant van India te laten zien. India is hard op weg naar het doorgroeien tot één van de grote machten op mondiaal niveau.

    Wat is rijkdom, politieke macht, status en de mond vol hebben van één van de grootste democatie van de wereld, terwijl honderduizenden zoniet miljoenen inheemse burgers letterlijk en figuurlijk creperen. Kansloze kindertjes die er hardhandig worden behandeld omdat hun armoede naar de mening van de zogenaamde “brahmanen” hun straf c.q. lot is.

    Wel onwijs goed ontwikkelt zijn op allerlei materie gebieden (ICT, Defensie, Medische wetenschap enz) maar geen drol weten van hoe hun arme medemens, die ook creaties zijn van god, te waarderen en een gelijke kans te geven.

    Ik hoop dat meneer Sanu deze bizarre werkelijkheid bloot legt en tentoonspreid aan de hele wereld. Een naie als India die MILJARDEN aan handelsoverschot heeft en haat eigen mensen zo laat creperen, das pas onrecht en het basis fundament van deze gedragingen ligt bij de oh zo arrogante, egoïstische en duivelse brahmanen, die schaamteloos de rechterhand van god uithangen.

  2. het is wel goed ofzo omdat te laten zien maar ik vind wel dat ie een beetje na aapt van slum dog

    maar ja meot hij zelf weten hoor

  3. Deze man heeft zijn gehad ,zou me niks verbazen dat hij weer lokaal in Nederland op verjaardagen gaat zingen!

  4. waarom zijn jullie aan het haten?! jullie hebben niet eens het geld om een film te maken.. hij wilt iets goeds doen.. laten zien dat er zoveel kinderen in armoede leven en waar niemand zich druk om maakt..dus ipv hem af te zeiken denk na over de welvaart die je zelf wel hebt.
    ps. en mocht hij in nederland op verjaardagen gaan zingen..genoeg mensen die hem zouden uitnodigen.. dus daar hoef jij je niet druk om te maken!

  5. Een film over armoede is nu te zien in de bioscoop (nl:slumdog)men kan beter geld uitbesteden om het probleem van deze wijken op te lossen.misschien kan hij tijdens zijn optreden op verjaardagen collecteren.P.S hoe weet IK! wie hoeveel geld heeft?

    Rocky

  6. @IK….ik ben het met je eens.
    Kumar Sanu wordt afgekraakt voor zijn prima initiatief om het leven van de armen en kanslozen in India op de kaart te zetten.

    Het heeft uiteraard niets met het “kopiëren” of “na apen” van andermans werk te maken. Kumar Sanu behoorde zelf ook tot één van de allerarmsten en heeft aan den lijve ondervonden wat en hoe dat is. Het is knap dat Kumar Sanu zich zo succesvol heeft opgewerkt en het publiek zoveel luisterplezier heeft geschonken.

    Bovendien is het de normaalste zaak dat Kumar Sanu iets met betreffend onderwerp wil doen, wat uitgebreid in “Slumdog Millionaire” aan de orde is geweest. We kunnen toch ook positief minded zijn en stellen dat hij zich door die film heeft laten inspireren? Zovele script-writers gebruiken elkaar stories en maken met de contouren van elkaars films steeds nieuwe film…..daarom lijken zovele films inhoudelijk zo op elkaar….het gaat bijna altijd over hetzelfde. “Devdas” en “Don” van Shahrukh zijn pas loep zuivere -kopie- en -na aap- werken.

    Ik vind het jammer dat mensen elkaar zo afkraken in plaats van positief zijn en elkaar juist te versterken. Deze man doet tenminste nog iets om het lot van de armen op de kaart te zetten. India heeft miljarden aan handelsoverschotten maar die rijke elite van India wil NIETS doen voor het verbeteren van de levenskwaliteit van de armen…in hun visie is dat het lot van de armen dus laat ze maar creperen….mensen beseffen niet dat ze het hier te goed hebben en doen daarom zulke ononderbouwde uitspraken…jammer!

  7. Rocky gelukkig weet ik niet wie hoeveel geld heeft, anders zou ik haten dat de meeste andere er niet mee helpen!! en ik denk dat iedereen je reactie wel begreep over het zingen op verjaardagen van kumar sanu..dus over het collecteren voor een goed doel.. daar hoef je nu opeens niet mee te komen!
    ps. Ron Kalloe.. helemaal mee eens! eindelijk iemand die naar de werkelijkheid kan kijken.. en niet iemand die anderen alleen maar afkraakt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.