Rafi’s verjaardag op bijzondere wijze gevierd

Rafi's verjaardag op bijzondere wijze gevierdFans van de overleden legendarische Bollywood zanger Mohamed Rafi zullen zijn 84e verjaardag op 24 december als een ‘Nationale Integratie Dag’ vieren. Niet alleen patriotistische nummers van Mohamed Rafi maar ook van Mahendra Kapoor, Lata Mangeshkar en Hemant Kumar zullen live ten gehore worden gebracht door zangers van de Rafi foundation. Rafi liefhebbers uit verschillende delen van India willen zijn verjaardag markeren als de ‘Nationale Integratie Dag’ door in 12 steden diverse live shows te organiseren. Op die bijzondere dag willen fans niet alleen Rafi maar alle muzieklegendes eren.

Rafi’s illustere zangcarrière, van ruim 40 jaar, begon toen hij op 17-jarige leeftijd zijn eerste nummer “Soniye ni, heeriye ni, teri yaad saataaye” in Punjabi zong. Hij werd pas echt bekend door de nummers “Yahan badla wafa ka, bewafaee ke siva kya hai” en “Suno, suno ai duniwaale, Bapuji ki amar kahani” welke na de moordaanslag op Mahatma Gandhi’ werd gemaakt. Hoewel Rafi flink aan de weg heeft moeten timmeren om door te breken, heeft hij de hoop nooit opgegeven. Nadat alle nummers uit de film ‘Baiju Bawra’ regelrechte hits werden, kwam zijn carrière op gang. Door zijn virtuoze stem en veelzijdigheid werd hij de meest gevraagde zanger. Bhajans, ghazals, naata, qawaalis, nazms, romantische nummers, bhangaras, heers, klassieke en melancholische nummers waren zijn natuurlijke kracht.

Ook werd hij onmisbaar omdat zijn stem zich leende voor verschillende acteurs. Onbekende acteurs werden zelfs succesvol door zijn hitnummers. Rafi heeft met Lata 447 duets opgenomen en met Asha 903. De zanger staat er om bekend dat hij ooit slechts 1 rupee voor zijn nummer heeft gevraagd omdat de producer in financiële problemen zat. Ook heeft hij nooit Royalties geaccepteerd, omdat hij van mening was dat die aan de producers toebehoorden. Zoals hij ooit treffend zong “Tum mujhe yun bhula na paaoge”, zal Mohamed Rafi altijd voortleven door zijn betoverende en overgetelijke nummers.

9 REACTIES

 1. Een prachtige zanger. Nog steeds ben ik erg dol op zijn nummers. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet naar zijn liedjes luister. Een fantastische zanger en mens.
  Mohd. Rafi, Dilse teri yaad bhulaye nahi jate.
  Ik word een vrolijker mens als ik naar jou liedjes hebt geluisterd.

  Sunita.

 2. Beste Broeders en Zusters

  Met alle respect aan alle zangers en zangeressen in India jullie zijn ook mijn favoriet,Maar mohamed Rafi was een apart zanger, God heeft hem gekozen met zijn unieke stem Rafi kon alle liederen zingen en in alle talen van de wereld.
  Mohamed Rafi is een bijzonder mens een goed hartige persoon
  zo`n iemand als Rafi zal wederom nooit meer geboren.

  Alle lof aan Mohamed Rafi, moge Allah Soebhaane we te allaa hem
  in het paradijs accepteren. (Djannat)

  EEN GOED MENS VERDIEND EEN GOEDE PLAATS IN DE HEMEL.

 3. assalaam alaikoem rooh rafi

  the king from the world insad / pop songs

  rafi was iemand die nog in miljoenen de harten leef.mensen met problemen in de liefde en nog in meer ( problemen) luister een liedje van rafi en moet eens goed gaan denken wat het leven is.
  voor allesoort problemen heeft hij een liedje gezongen.ever green my king.niemand en niemand zal de plaats van moh. rafi in zijn dromen kunnen denk dat hij met moh.rafi zal evenaren.

  liefs rafi fan radjesh

  we loves jou mij king evergreen

 4. @ Jhagroe johannes
  Ameen! Wat een mooie dua!

  Hij is zeker een goede zanger! Moge ALLAH S.W.T. AL ZIJN WENSEN VERVULLEN EN HET GELUK ZIJN ZIDE NIMMER VERLATEN! AMEEN!

 5. Mohd Rafi is en zal de beste zanger van India blijven.
  Zijn stem is gezegend door God en God weet wie hij zegent.
  Een ander zanger zal nooit aan zijn stem kunnen tippen, ook al doet hij zijn best, want zijn stem is eenmaal door God gezegend.

  Hij is in zijn India gewoon niet erkend, Ondanks dat hij onnoemlijk veel & diverse Bhanjans, Qawalie’s, Ghazals & Bollywood liederen heeft gezongen.

  Hij is en blijft de ongekroonde nummer 1.

  Hij was op de eerste plaats een mens die door God geschappen is en gezegend met zijn stem. Hij kon met zijn stem doen wat hij wilde.
  Hij zong voor diverse acteurs & playbackzanger(o.a. Kishore kumar)

  Mohd Rafi zal altijd in de harten leven van degene die van muziek houdt.

  Romie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.