Bollywood wil terreuraanslag verfilmen

Hoewel men in Mumbai de schok van de terreuraanslagen nog niet te boven is, zien Bollywood filmmakers alweer brood in de verfilming van het drama. Eind november sloegen terroristen toe op verschillende plaatsen in de stad, waarna enkele terroristen zich schuil hielden in twee luxe hotels, het Trident en monumentale Taj Mahal Palace Hotel. Daar ontstonden langdurende gevechten tussen Indiase veiligheidstroepen en de terroristen. Door granaatontploffingen en(geweer)vuur tijdens het zestig uur durend gevecht is niet alleen het Taj Mahal Hotel, de nationale trots van India, ernstig beschadigd maar raakten honderden mensen gewond en zijn bijna tweehonderd anderen omgekomen.

Sushma Shiromanee, de vice-voorzitter van de Indiase film en producenten vereniging, meldde afgelopen dinsdag dat diverse Bollywood filmmakers al meerdere titels vooral met verwijzingen naar het Taj Mahal Palace hotel hebben laten registreren. Producenten overwegen films te maken met als mogelijke titel Taj Terror, Terrorist Attack on the Taj en The Taj Encounter.

3 REACTIES

 1. ik vind het echt erg wat er gebeurd is,,
  GOD BLESS THEM<!!..
  en over dat ze een film maken,,dat is niet echt heeeeeeeeeel boeiend maar,
  ze mogen het maken wat mij betreft

 2. Goede zaak. In de verfilming moeten de tekortkomingen en kwetsbaarheden van de Indiase overheid worden blootgelegd.

  In essentie moet tot uitdrukking komen hoe eenvoudig de veiligheid, openbare rust en orde is te destabiliseren. Hieraan gerelateerd dient de impact van dergelijke aanslagen te worden getoond, met in het bijzonder de consequenties voor de (onschuldige) gedupeerden..diens leven voor altijd is veranderd.

  Uiteraard moet ook het gedachtengoed van de geweldplegers worden uitgelicht, die al decennia lang onschuldige Indiërs op uiterst brutale en baarbaarse wijze terroriseren en uitmoorden. Het is een hot-issue want niet alle moslims zijn geweldig en barbaars…er zitten ook hele lieve en intelligente mensen ertussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.