A.R. Rahman wint Golden Globe nominatie

RahmanA.R. Rahman, een van de beste Bollywood componisten, heeft een Golden Globe nominatie ontvangen voor zijn originele muziek in de film ‘Slumdog Millionaire’ van de Britse regisseur Danny Boyle. Nadat Boyle via de Bollywood film ‘Rang De Basanti’ in contact kwam met het werk van Rahman, besloot hij de getalenteerde musicus te benaderen voor de soundtrack van zijn film. Rahman wilde eerst de film zien alvorens een besluit te nemen en was na het zien van de film zo onder de indruk dat hij akkoord ging met het voorstel.

Hoewel de componist slechts drie weken de tijd had voor de soundtrack, is het hem met de effectieve feedback van Boyle gelukt om er iets unieks van te maken. Rahman, die de samenwerking met Boyle geweldig vindt, is erg enthousiast over het eindresultaat en hoopt dan ook een groter internationaal publiek te bereiken.

Volgens Boyle komen Bollywood en Hollywood steeds dichter bij elkaar. ‘Slumdog Millionaire’ met onder andere Anil Kapoor is daar een goed voorbeeld van. De film, die gebaseerd is op de bestseller Q and A van Vikas Swarup, gaat over de straatjongen Jamal Malik uit Mumbai, die meedoet aan de Indiase versie van ‘Lotto Weekend Miljonairs’ om zijn liefde te bewijzen voor zijn vriendin Latika, die een grote fan is van de show. De film heeft dit jaar de People’s Choice Award gewonnen op de Toronto International Film Festival.

Ook kreeg de film twee awards, beste regisseur voor Boyle en beste muzikale omlijsting voor Rahman, toegekend door de ‘Los Angeles Film Critics Association’. Daarnaast heeft het diverse nominaties ontvangen voor de film, regisseur (Boyle), script (Simon Beaufoy), nieuwkomer (Dev Patel), componist (Rahman) en nummer (“Jai Ho”).

5 REACTIES

  1. Hij is gewoon 1 van de beste muziekanten van bollywood. Ik ben echt gek op zijn muziek. Als je zijn muziek iets meer dan 2 keer hebt geluisterd, dan laat het jou niet meer los.
    Ik zei na 2 keer luisteren omdat het wat tijd nodig heeft voordat je aan zijn muziek went.
    Dit is echt een goed jaar voor hem geweest. Jodha Akbar, Jaane Tu Ya Jaane Na, Ada, Yuvvraaj, Ghajini en nu Slumdog Millionair.
    Hij heeft het echt verdiend. Gefeliciteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.