Strafzaken tegen Bollywood winkels uitgesteld

Hindoestaanse videotheekBegin 2005 deed de FIOD invallen bij een groot aantal Rotterdamse videotheken en belhuizen, die Bollywood materiaal in de schappen hebben staan. Bij zaken op onder meer op de Dordtselaan en in de Vierambachtstraat werden verdachte filmtitels aangetroffen. Volgens Justitie zijn ze illegaal gekopieerd en hebben de ondernemers geen rechten afgedragen. De politierechter in Rotterdam wil nu meer informatie over de auteursrechten op Bollywood films en Indiase muziek.

Om die reden zijn de strafzaken tegen 17 hindoestaanse videotheken en belwinkels uit Rotterdam, die muziek en films uit Azië verhuren en verkopen, uitgesteld tot op zijn vroegst augustus. Dat meldt Het Algemeen Dagblad.

De rechter wil een Brits bureau dat zegt de rechten van de film- en muziekindustrie te hebben, nader horen. Daarnaast moeten de verklaringen van FIOD-medewerkers duidelijk maken of de middenstanders illegaal geld verdienen met het doorgeven van de films en muziekstukken op cd, cd-rom en dvd, schrijft de krant.

21 REACTIES

 1. Niet te geloven wat er allemaal gebeurt tegenwoordig. Maar 17 videotheken zijn wel veel zeg. Maar als ze allemaal gaan aanpakken dan worden de films mischien net zo duur als engelse films. Dat is echt erg.

  Maar al deze dingen zijn begonnen met de film Kaal. In de week dat deze film in de bios zou draaien, was het al uit op dvd met goed beeld enzo.
  Maar ben erg benieuwd naar de uitspraak!!!!!

 2. HAhahhahaa…wat droog man…dan moeten ze eens in Den Haag gaan controleren..bijna elke hindoestaanse winkel verkoopt gekopieerde films en muziek.

 3. Ro Music palace in Amsterdam Oost moeten ze als eerste sluiten! Das pas de grootste piraat!

 4. waar ik bollywood films koop zijn ze allemaal gekopieerd,,boeiend als je het maar kan zien,,

 5. Eigenlijk een goed idee, want soms koop je die gare goedkope spul en thuis zit je te checken dan zie je stukjes deruit geknipt of het beeld is niet goed!

  Liever mooi en volledig beeld dan gare shits waar je toch je geld aan uitgeeft …

  I say no to Piracy!

 6. waar ik mijn dvds koop worden ook bijna alleen maar kopieen verkocht.
  dat ze er nu pas mee komen

 7. eindlijk gaan ze wat aan doen,wordt tijd dat ze alles legaal gaan verkopen.Moet zeggen:dat ik die shits nooit koop.Als ik een flim koop en hij doet het niet moet ik 150 km terug om te ruilen .Garantie tot aan de deur!!!!!!!!!

 8. Het kopiëren van films is broodroof! Dat is waar, maar is dit ook het geval als de verkochte films duidelijk inferieur zijn aan de orginelen?

  Ik denk dat iedereen die al een indische filmtitel in een nachtwinkel gekocht heeft, direct wist dat het niet om de originelen ging! Als de distributie van de indische films loopt zoals bij de Europese films, dan hoeft niemand terug te grijpen naar kopiën. Toch moeten we vaststellen dat er via het officiële circuit, maar met mondjesmaat, een indische filmtitel verschijnt.

  Is het dan niet beter de fans van de indische film een kopie te laten kopen en enigzins aan hun behoeften te laten tegemoetkomen in plaats van alles af te nemen?

  Liever een inferieure kopij dan geen film.

 9. “Prem”
  Ik weet wwat je bedoeld!!! Waar ik koop, verkopen ze ook deze dingen. En ze zeggen dat je mag ruilen enzo. Maar als je daar gaat dan gaan ze eerst vragen wat is er aan de hand. Dan gaan ze werede doen erover. Ik bedoel als ze weten dat die film van hen zijn waarom doen ze zo moeilijk over ruilen.
  Daarom koop ik het meeste bij Shweta in rotterdam. Daar verkopen ze wel goedkoop maar wel met goed beeld en geluid!!! En al woon je heel erg ver je, je hebt dan alle tijd om te ruilen. Dat vind ik goede service…..

 10. Wat een zeikerds allemaal hier zeg. Als na de aanpak dan de films allemaal 10/ pst gaan kosten, zullen jullie weer zeiken dat ze te duur zijn. Sommige dvd’s zijn niet eens een euro waard omdat de indiase uitgever het bij het produceren van de zogenaamde óriginele dvd (bewust)een verrot product maakt.

  ik heb het idee dat ze in india gewoon op een paar willekeurige knoppen drukken en op hoop van zegen een dvd produceren. zo ben ik van eros entertainment dvd’s tegen gekomen waar gewoon een ordinaire videoband op een dvd is overgezet. te belachelijk voor woorden en ook nog 15 euro voor vragen. Dit britse maatschappij zouden ze voor de rechter moeten slepen voor oplichting.

 11. denk je echt dat ze ermee gaan stoppen met illigaale dvds te verkopen het gaat gewoon later weer door.

 12. hallllllloooooooo ik wil egt niet dat die films duur worden dan kan ik ze beter in de bios zien daar is et dan goedkoper en leuker!!

  pffffff wat dom

 13. tzzzz endannnn kopiere en orginele zyn allemala zelfde mogole als je t ma kunt zienn toggg

  SUKKELS

 14. “Chamelie”
  Wat denk je nou wel van hen. Een paar willekeurige knoppen indrukken en zomaar produceren. Als je zo denk over hindoestaanse films, waarom kijk je ze dan. Die nieuwe films zijn wel goed geproduceerd hoor. Behalve als je een iligale hebt gekocht.
  En natuurlijk gaan we het erg vinden als het 10 euro per stuk wordt. We hebben geen boom waar geld uit groeid. En als het echt zo duur wordt dan ga ik ZEKER illigale kopen. Wij zijn geen miljonairs.

  “john-fan”
  Daar gaat het helemaal niet om bij mij tenminste. Je leent van iemand anders een film en 5 jaar later wil je het nog een keer zien. Moet je zien je gaat alleen orrigenele vinden van 10 euro en meer. Dus beter koop je gelijkt een goedkopen versie met goed beeld en geluid en heb je het voor altijd!!!

 15. “Chamelie”
  Wat denk je nou wel van hen. Een paar willekeurige knoppen indrukken en zomaar produceren. Als je zo denk over hindoestaanse films, waarom kijk je ze dan. Die nieuwe films zijn wel goed geproduceerd hoor. Behalve als je een iligale hebt gekocht.
  En natuurlijk gaan we het erg vinden als het 10 euro per stuk wordt. We hebben geen boom waar geld uit groeid. En als het echt zo duur wordt dan ga ik ZEKER illigale kopen. Wij zijn geen miljonairs.

  “john-fan”
  Daar gaat het helemaal niet om bij mij tenminste. Je leent van iemand anders een film en 5 jaar later wil je het nog een keer zien. Moet je zien je gaat alleen orrigenele vinden van 10 euro en meer. Dus beter koop je gelijkt een goedkopen versie met goed beeld en geluid en heb je het voor altijd!!!

 16. Wat een zeikerds allemaal hier zeg. Als na de aanpak dan de films allemaal 10/ pst gaan kosten, zullen jullie weer zeiken dat ze te duur zijn. Sommige dvd’s zijn niet eens een euro waard omdat de indiase uitgever het bij het produceren van de zogenaamde óriginele dvd (bewust)een verrot product maakt.

  ik heb het idee dat ze in india gewoon op een paar willekeurige knoppen drukken en op hoop van zegen een dvd produceren. zo ben ik van eros entertainment dvd’s tegen gekomen waar gewoon een ordinaire videoband op een dvd is overgezet. te belachelijk voor woorden en ook nog 15 euro voor vragen. Dit britse maatschappij zouden ze voor de rechter moeten slepen voor oplichting.

 17. Als se echt doorgaan met de rechtzaak dan wordt ik binnen de korste keren blut. het is best wel kloten maar oke se hebben eigenlijk wel gelijk het is broodroof.

 18. oh erg hoor
  gelukkig dat het niet in belgie gebeurd
  hier is alles normaal gelukkig tog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.