Pakistaan maakt Indiase film

Voor het eerst zal een Indiase film geregisseerd worden door een Pakistaan. India en Pakistan die elkaar als aartsrivalen beschouwen, zijn al jaren bezig met een vredesproces dat erg traag verloopt. Terwijl er op het politieke vlak nog heel veel moet veranderen, brengt de cultuur de twee buurlanden juist dichter bij elkaar. Pakistaanse acteurs en muzikanten hebben in de loop van de tijd hun stempel op Bollywood gedrukt maar Omar Sharif, is de eerste Pakistaan die zijn debuut als regisseur zal maken in de mega Hinditalige film industrie.

Sharif start vanaf 26 maart in de Zuidindiase stad Hyderabad met de opnames van de film ‘Tum Mere Ho’. Een deel van de film zal ook in Chaicago worden opgenomen. De cast van de film bestaat uit Rajesh Khanna, een populaire acteur uit de jaren 70, en nieuwe acteurs waaronder Ashmit Patel en Aarti Chhabria. Volgens de producer van de film Masood Ali, die overigens ook zijn debuut maakt, is het een romantische komedie. Hij is erg onder de infruk van de films van Omar Sharif en heeft hem daarom gevraagd om ‘Tum Mere Ho’ te regisseren. Naar verwachting zal de film rond Oktober of November voor Diwali uitkomen.

Kenners van de Indiase filmindustrie verwelkomen een Pakistaanse filmmaker met open armen. Volgens hen heeft hun buurland meerdere veelbelovende regisseurs die hun talenten beter kunnen inzetten voor Bollywood aangezien de indiase filmwereld een steeds groter wordend internationaal publiek bereikt.

12 REACTIES

 1. geweldig
  met open armen en in kashmir gaan nog steeds indiers iedere dag dood.

  Hindoestanen heerlijk volkje! Altijd open voor andere culturen, negatief over de eigen cultuur en mensen, geven anderen altijd een kans, laten zich vermoorden en tonen nog goede wil!!
  Ik bevestig het hier

  geweldig hoe tolerant

 2. heel veeeel succes aan deze wijze man … en ben heel blij om Rajesh Khanna weer terug te zien …

 3. de indiers die zijn altijd sociaal naar de pakistanen toe.

  de pakistanen zijn dat niet

  wees voorzichtig met die gasten, ze zijn niet echt te vertrouwen

  Jay

 4. Jay ..ook de pakistaanen zijn van het hindustaanse ras,wel moeten zij nog veel leren wat betreft respect naar de Indians

 5. Grappig om te lezen dat men hier altijd geneigd is om zo een hoge dunk over zichzelf te hebben en de ander de grond in te boren.

  prachtig is dat!

 6. Dank u wel redakte voor het verwijderen van de foto van Hollywood acteur Omar Sharif. En de Pakistaan die de Bollywood film gaat maken is de acteur, dramatist Omar Sharif.Eèn van de grootste comedian of India and Pakistan, infact van alle hindostanen op de wereld.
  (zie artikel: http://www.bollywoodworld.com
  Hij schrijft alles zelf. He is just fabulous.
  Hij is ook opgetreden in Zee Cine Awards in New York en laatst nog in Dubai(gepresenteerd door Sharukh Khan and Saif Ali Khan)

 7. sharukh voel volledig wat jij denkt! als er een soort samenwerking komt tussen india en pakistan ook al is het op entertainment gebied gaat men gelijk zeuren en anderen neerhalen…
  moet wel eens stoppen denk ik ..maar jah!

  maar een ding! de Hindoes zijn erg tolerant!

 8. in principe is t tussen die landen al heel lang goed….tussen die bevolking tenminste…t is gewoon n media verhaaltje weer. Die maken er zo’n poeha van….vind het geweldig dat t goed gaat tussen India en PK….er is al genoeg ellende in de wereld

 9. Leuk !! Mrja ik vindt het wel stom hoowr in Pakkistan Worden nog steedds indieers doodgemaakt trouwens Bollywod is beter dan Hollywood ;P

 10. Omar Sharif ,ik haat hem , hij maakt alijd van die domme grappen en hij maakt zichzelf ook nog eens belachelijk.EN pakistanese kunnen helemaal geen films maken en vergeet acteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.