Frankrijk lonkt naar Bollywood

De Franse regering heeft sinds kort een speciale organisatie in het leven geroepen, die moet proberen om internationale filmproducties naar Frankrijk te krijgen. Ook Bollywood is benaderd door deze organisatie. Directeur Franck Priot van ‘Film France’ was afgelopen week in Mumbai om diverse voorstellen te bespreken. De Fransen willen meer Bollywood producties naar Frankrijk halen en bieden daarvoor lagere belastingtarieven en andere gunstige financiële voorwaarden. Deze moeten het aantrekkelijk maken voor Indiase filmmakers, om naar Frankrijk uit te wijken.

Volgens de directeur had zes jaar geleden niemand in Frankrijk ooit gedacht dat Bollywood zo populair zou worden. Velen in Frankrijk zijn de afgelopen jaren gefascineerd geraakt door de Indiase filmindustrie. Bollywood films als ‘Lagaan’ en ‘Monsoon Wedding’ waren enorme hits in Frankrijk en hebben de vraag naar Hindi films ge-triggered. Hij gaf ook aan dat de producers van de film ‘Vaada’ recent nog een muziek stuk hebben opgenomen in de Franse stad Lyon.

5 REACTIES

  1. Het is dankzij de aziatische en Afrikaanse immigranten in Frankrijk en vooral Parijs dat Bollywood door begint te breken in Frankrijk in de jaren 70 was Frankrijk zeer populair voor India voornamelijk Shammi Kapoor’s A Evening In Paris tevens draait Mangel Panday ook in de France Bioscopen

    The Rock

  2. kareena is the sexy girl of the bollywood and she is the best or the girls of bollywood
    My name is Dhanpat Viresh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.