Rookverbod verdeelt Bollywood

Het rookverbod in Bollywood films, dat in oktober dit jaar moet ingaan, heeft Bollywood verdeelt in twee kampen. De maatregel moet het roken in filmscenes en op de televisie verbieden. In het ene kamp zitten acteurs (waaronder John Abraham) die vinden dat het rookverbod in Bollywood een beperking van de (vrijheid van) artistieke uitdrukking is en de maatregel haar doel voorbij schiet. En in het andere kamp zit, heel verrassend, superster Shah Rukh Khan! Khan heeft zich achter de maatregel geschaard en dat is opmerkelijk want Shah Rukh Khan is een verstokte roker.

Shah Rukh Khan

Ondertussen hielpen meer dan 2.000 Indiaase schoolkinderen gisteren ook mee om het rookverbod te promoten (foto’s). Zij lopen met spandoeken en andere borden om de maatregel van het ministerie te ondersteunen. Volgens het ministerie sterven er ongeveer 800.000 indiërs per jaar aan directe en indirecte gevolgen van roken. Velen identificeren zich met de sterren en Bollywood acteurs en actrices hebben een enorme invloed op jonge mensen. Zij zouden daarom het goede voorbeeld moeten geven aldus Harsaran Pandey van de Wereldgezondheidsorganisatie.

10 REACTIES

  1. “Het rookverbod in Bollywood films, dat in oktober dit jaar moet ingaan, heeft Bollywood verdeelt in twee kampen.” m/z
    heeft verdeeld.

  2. Ik denk persoonlijk ben ik zelf ook acteur maar toch het is een style die je in films gebruikt dus ik weet niet waaorm ze nou zo een groote stap nemen voor zo een kleine ding…

  3. yeh baath toh sahi kaha aap ne samir. Yeh zamana bhi nah kuch samaj mein nahi aati hai. aaj yeh karo kal ke liye mana hai. Ab dekho sigaret nahi chala sakta hai film mein. Yeh sharuk bhai ko kya hoga woh to ek se ek peeti hai.

  4. Ik vind het zeer verstandig wat ze hebben ondernomen om het rookverbod in te stellen vanaf oktober 2005. Op deze manier kunnen de film iets goeds opleveren voor de jongeren die denken dat hun niks zal overkomen als ze bleven roken. Ze zien de gevolgen niet in , dus de filmindustrie zou er goed aan doen om deze eerste stap te doen om mensen bewust te maken wat roken de longen en hart kan aandoen voordat het te laat is.

  5. goede zaak! overigens mag wat mij betreft tabak volledig worden verboden. plaats het wat mij betreft in de categorie “harddrugs”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.