Varun Dhawan over hoe buitenstaanders succes kunnen boeken in Bollywood

Varun Dhawan over hoe buitenstaanders succes kunnen boeken in BollywoodBollywood acteur Varun Dhawan heeft het makkelijk gehad. Zijn vader is de bekende filmmaker David Dhawan en dus had hij makkelijk toegang tot de grote namen in Bollywood om zijn carrière de kickstart te geven die het nodig had. Maar zijn performances, leergierigheid en oprechtheid hebben ervoor gezorgd dat hij zeven jaar na zijn debuut nog steeds in Bollywood is.
Recent werd hem gevraagd of hij advies heeft voor de mensen die dromen van een acteercarriere. De 32-jarige zei dat drie zaken van wezenlijk belang zijn. “Hard werken, wilskracht en oprechtheid.”

Verwijzend naar de strijd van zijn vader in Bollywood vertelt Varun: “Voordat ik besloot om acteur te worden, was ik alleen maar de zoon van mijn vader. Mijn vader komt uit een heel klein stadje. Hij kende niemand in de industrie en heeft er hard voor gewerkt en gestreden om ons een goed leven te kunnen geven. Mijn vader won een gouden medaille van FTII (Film and Television Institute of India). Hij was een editor voor Doordarshan en kreeg vervolgens de kans om aan Saaransh te werken als editor.”

De strijd van zijn vader is zijn motivatie om iedere dag keihard te werken met veel oprechtheid. “Ik kom al jaren op de sets van mijn vader. Daar hen ik kunnen zien hoe hij heeft moeten vechten voor zijn plek.”

“Toen ik bekendmaakte dat ik wilde acteren, was mijn vader ook heel duidelijk. Hij wilde noch mij noch mijn broer helpen. Dat werd een uitdaging. Ik moest hard werken. En zo begon met reis met acteerlessen en danslessen. En ik werd assistent-regisseur bij de film My Name is Khan.”

“Dit hele proces van leren en werken aan mezelf heeft mij enorm geholpen en gevormd. Ik geef toe dat het voor mij makkelijk was om in contact te komen met bekende mensen, maar de rest van mijn reis moet ik alleen afleggen.”

Waar Varun echter direct aan de slag kon bij een Karan Johar, doet een buitenstaander echter jaren over om überhaupt in beeld te komen. Die kans krijg je niet zomaar bij Karan. Dat is iets wat voor een buitenstaander nagenoeg onmogelijk is. En dat idee is nagenoeg ook onmogelijk voor te stellen voor iemand voor wie het contact binnen handbereik is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.