Bollywood actrice Priyanka Chopra over de #MeToo beweging

Bollywood actrice Priyanka Chopra over de #MeToo bewegingBollywood actrice Priyanka Chopra zegt dat de #MeToo beweging niet is vervaagd. “Het is levend en laten we de discussie ook gewoon met elkaar blijven voeren.”

“Wanneer er geen mogelijkheid is tot een dialoog en wanneer niemand erover blijft praten is het geen beweging. Vroeger was die mogelijkheid er niet, maar vandaag de dag hebben we de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven. Iedereen van Indore tot Bareilly en van New York tot Mumbai kan hier een normaal gesprek over voeren. We kunnen de mensen om ons heen wat leren. We kunnen collega’s en mensen op hun gedrag aanspreken. Dus het is aan ons om het debat levend te houden.”

Maar is dat mogelijk? “Ik denk dat, zoals gewoonlijk, vrouwen in een positie worden geplaatst waarin ze goed moeten nadenken over hun carrière, want hun leven staat op het spel. Ze voelen zich niet veilig. Zij krijgen te horen dat ze er niet over mogen spreken, omdat mannen in een hogere positie de macht hebben over hun carrière. Zo gaat dat nu eenmaal. Het gaat dan niet om de beweging zelf, maar dit is te danken aan het feit dat wij nog steeds in een patriarchaat leven dat dat toelaat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.