Salman Khan toch veroordeeld voor het doden van dieren

Salman Khan toch veroordeeld voor doden dieren

Na een juridische strijd die bijna 20 jaar duurde, is Bollywood-acteur Salman Khan vandaag toch veroordeeld voor het stropen van twee bedreigde Blackbuck-herten. De 52-jarige Khan zou tot zes jaar cel kunnen krijgen, nadat leden van de plaatselijk stam, de Bishnoi, in het westen van India hem ervan beschuldigden te schieten op een groep zeldzame Indische antilopen.

Dit zou plaats hebben gevonden op een jachtreis tijdens het opnemen van een film in 1998 in Rajasthan. Daarbij waren naast Salman Khan ook Saif Ali Khan, Sonali Bendre, Tabu en Neelam aanwezig die allen werden gearresteerd. De Bishnoi aanbidden de dieren en lichtten de autoriteiten in over de gestroopte antilopen. Daarnaast legden nog tachtig mensen bij de politie een belastende verklaring af tegen de Bollywood filmheld

Het vonnis komt als een verrassing voor velen die zeggen dat Khan’s connecties hem in het verleden uit de problemen hebben gehaald. De acteur was eerder vrijgesproken van twee afzonderlijke stroperszaken en ook van een hit-en-run doodslag in 2015. Hij werd ooit door velen gezien als iemand die boven de wet stond.(FOTO: ANI)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.