Gefeliciteerd Shah Rukh Khan

Vandaag is acteur, producent en presentator Shah Rukh Khan 47 jaar geworden.

Shah Rukh Khan maakt zijn filmdebuut met Deewana in 1992. Vanaf de start van zijn carrière laat hij zijn talenten zien. Hij wisselt romantische rollen (Deewana) af met negatieve (Darr en Baazigar) en doet tussendoor ook nog komedie (Kabhi Haan Kabhi Na en Raju Bangaya Gentlemen).

Het is echter de droomrol in de film Dilwale Dulhania Le Jayenge dat hem het label van ‘hartenbreker van de natie’ geeft. Hij is één van de weinige acteurs die zo snel de ladder van roem wist op te klimmen.

In de jaren daarna is hij onder andere te zien in films als Yes Boss, Dil Hai Toh Pagal, Kuch Kuch Hota Hai, Dil Se, Josh, Mohabbatein, Asoka, Devdas, Main hoon Na, Kabhi Alvida Naa Kehna, Don, Chak de India en My Name is Khan. Daarna volgen de hits Ra.One en Don 2.

Met een reeks van hits wordt Shah Rukh Khan al snel bekroond tot King Khan. Dit fenomeen van superstardom was niet meer gezien sinds Amitabh Bachchan en het gaat zelfs nog verder dan in de tijd van de Angry Young Man. Khan is niet meer te stoppen. Er zijn zelfs landen en plaatsen op de wereld waar Bollywood alleen bekend is vanwege Shah Rukh Khan.

De acteur, die zijn carrière eind jaren ’80 op televisie start met een rol in de populaire serie Fauji, keert in 2007 terug als presentator van de game-shows Kaun Banega Crorepati (2007) en Kya Aap Panchvi Pass Se Tez Hain (2008).

Op 13 november verschijnt zijn nieuwste film getiteld Jab Tak Hai Jaan, waarin hij te zien is naast Katrina Kaif en Anushka Sharma.

8 REACTIES

  1. HAPPY BIRTHDAY MY LOVE <3 <3
    YOU'LL ALWAYS BE MY FIRST LOVE JAAN <3
    LOVE YOU HAMESHA

    MY KING KANG <3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.