Spanning in Mumbai om Bollywood film

24

Spanning in Mumbai om Bollywood filmDe Indiase politie heeft in Mumbai de afgelopen dagen ruim duizend extreemrechtse Hindoe activisten opgepakt om gewelddadigheden te voorkomen rond de nieuwe film van Bollywood filmster Shahrukh Khan: ‘My name is Khan’. De extremisten van de nationalistische hindoepartij Shiv Sena vinden de film en Shahrukh te ‘pro-Pakistaans’.

Shiv Sena is boos op Khan (44)omdat hij het onlangs uitdrukkelijk betreurde dat er helemaal geen Pakistaanse spelers meedoen in de top van het Indiase cricket, de Premier League. Dit schoot Shiv Sena in het verkeerde keelgat. De partij heeft aangekondigd dat de film My Name Is Khan niet te zien zal zijn voor Shah Rukh Khan zijn excuses heeft aangeboden. Dat heeft de politie in de metropool in het westen van India gisteren laten weten.

De regering van de Indiase deelstaat Maharashtra, waarvan Mumbai de hoofdstad is, liet de extremisten als voorzorgsmaatregel oppakken. Voorts zijn bijna zeventig leden van de partij gearresteerd wegens allerlei vergrijpen, onder meer omdat ze vernielingen aanrichtten in filmzalen of zonder vergunning betoogden voor bioscopen. De politie heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen rond de meer dan zestig theaters waar de film ‘My Name is Khan’ vanaf vandaag (11 februari) te zien zal zijn.

24 REACTIES

 1. […] post by Administrator Posted on Thursday, February 11th, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

 2. ik begrijp niet precies wat er gebeurd is kan iemand het uitleggen ?
  is het om een cricket team ?
  cricket ?
  doe normaal
  en wie is die shiv shena ?
  soort van bin laden?

 3. Domme actie, dat werkt averechts waardoor juist nog meer mensen naar de bioscoop gaan. Dus wilde extreemrechts iets doen aan het dwarsbomen van het aantal bezoekers, dan hadden ze het tactischer moeten aanpakken…..

 4. dit slaat écht nergens op!
  ik ben er trots op dat hij teminste zijn mening uit!, en aangezien india een vrijland is , mag hij zijn mening ook uiten

  en om het even duidelijker te maken dit is wat hij heeft gezegt en waarom al die onzinnige dingen gebueren;

  Het is jammer dat er dit jaar geen Pakistaanse spelers zijn geselecteerd voor de Indian Premier League (IPL). Een speler moet geselecteerd worden op zijn talent en niet op zijn afkomst. Wanneer een Pakistaanse speler een meerwaarde heeft, dan heeft hij ook het recht om deel te nemen aan de IPL. Iedereen is welkom in India voor werk of studie.”

 5. @ Viri

  Het gaat inderdaad om Criket. Shahrukh zei onlang in een interview dat hij het betreurd dat er geen Pakistaanse spelers in het Indiaase team zitten. Daarmee bedoelde hij te zeggen dat hij alleen goede spelers in een team wil. Ongeacht hun afkomst.

  En dit opmerking is niet goed ontvangen door Shiv Sena (leider van een extreem rechtse politieke partij). Hij zegt zelfs dat Shahrukh een spion is van Pakistan. Want daar komt hij vandaan.

  Nu wil hij excuses van Shahrukh tegenover het hele land.
  Hij wilde eerst de film “My Name Is Khan” verbieden in een aantal staten. Maar de regering steunde dit niet en nu willen de aanhangers en de partijleden de film boycotten. Vandaar die arrestaties.

  Mensen in India zijn heel snel aangeslagen als het gaat om cricket. Ze willen niks te maken hebben met Pakistan.

  Maar goed, het was maar een mening. En nu gebruiken de mensen het om politieke doeleinden.

 6. De beleving van cricket in India moet je vergelijken met de voetbalsport in Brazilië, een gekkenhuis dus…bijna een heiligdom en daar is niets mis mee.

  Shiv Sena is boos op Shahrukh omdat hij het onlangs uitdrukkelijk betreurde dat er helemaal geen Pakistaanse spelers meedoen in de top van het Indiase cricket, de Premier League. Dit schoot Shiv Sena in het verkeerde keelgat. Hetzelfde krijg je als morgen Aboutaleb (burgemeester Rotterdam) roept dat er veel meer Turken en Marokkanen in het Nederlandse elftal moeten….dan krijgt zekers ene Wilders over zich heen! Wat nu in India gebeurt is exact hetzelfde. Hij heeft een gevoelige snaar geraakt van Shiv Sena, een keiharde nationalist.

  Shahruk mag zijn mening uiten maar moet niet provoceren, des te meer hij weet dat Pakistanen en alles wat met deze terroristen van doen heeft, zeer gevoelig ligt bij de die-hart indiërs. Dat moet je maart aan de sportexperts overlaten…als die Pakistaande cricketers zo goed zijn, worden ze heus wel aangetrokken, zoals zovele Engelse, West-Indische, Australische en Srilankese sterspelers die in de IPL spelen, die staan in de Toprankings. Van de Pakistaanse cricketers staat er al geruime tijd geen speler in de toplist! Dus Shahrukh had beter kunnen roepen, dat hij het jammer vindt dat de Pakistaanse cricketers het niet al te best doen en daardoor niet in de IPL spelen. Over het algemeen heeft Pakistan topspelers gebracht maar al tijden is dat effe niet zo. Enne..elke sportscoach richt zijn spelersbeleid op kwalificaties en talent…logisch.

  Mensen moeten nu niet zo janken en huilen. India is nog zo great in het bieden van eerlijke kansen aan alle etniciteiten, ongeacht geloof. In alle moslimlanden worden alle andere etniciteiten gelieerd aan religie het hun leven bewust en gepland tot een hel gemaakt. Feiten tonen aan dat die moslims barbaren zijn, Altijd al als je de historie induikt…is niet dat ik het zeg…gaan jullie maar lezen…maar daar zijn de meesten te lui voor en gaan ze hun eigen ego als blinde en zonder enige onderbouwing lopen verdedigen…FEITEN LIEGEN ER NIET OM…thats the one and only TRUTH

 7. roshni jij bent ook van harte welkom in mijn land(is niet nederland) ik ben voor alle goede mensen en zeker die voor india en pakistan, in india en pakistan wonen toch ook mensen met goede bedoelingen? daar ga ik voor.

 8. hmmm een beetje onzin allemaal
  het is idd goed van sharukh dat hij gewoon zijn mening uit.
  en die shiv sena moet alles niet zo moeilijk op vatten waar maken ze probleem van ik bedoel zo wordt het er allemaal niet egt beter op
  volgens mij hebben ze niks beters te doen

 9. waar slaat dit op???
  dit is een film, niet realiteit, en wat wil die Shiv Sena
  blijf lekker op je stoel zitten laat mensen die film kijken.

  Overigens denk ik dat het een leuk film zal zijn.

 10. O mijn god, wat zijn deze mensen DOM.
  Shah Rukh Khan, maakt een opmerking, wta ik een domme opmerking vind,
  en heel India is in Rep en roer.
  Hoe kan Shah Rukh Khan zeggen, dat hij het jammer vind,

  Quote
  “” dat er helemaal geen Pakistaanse spelers meedoen in de top van het Indiase cricket, de Premier League””.
  Dit schoot Shiv Sena in het verkeerde keelgat
  Unquote

  Inida is India en Pakistaan is Pakistan, ze hebben allebei hun eigen team waar ze in spelen.

  Los daarvan, nogmaals Indiase mensen zijn ontzettend “DOM”

  Ik ben naar India geweest en ik heb gezien, hoe dom die mensen zijn.

  Ze zijn heel de dag bezig met “” NIETS DOEN””

  Mensen voordat jullie je bezig houden met dit soort nonsense ga werk zoeken en zorg voor je familie.

  De hindoes en de moslims zijn dom

 11. Slaat nergens op die man heeft niks beledigend gezegd.Die Shiv Sena heeft gewoon aandacht nodig gewoon hup de cel in de grote mondje gaat vanzelf wel dicht.Dat soort mensen moet je gewoon geen aandacht geven in de media.

 12. @Kumar

  srk is India niet uitgevlucht..
  Hij is nu in Berlijn voor de premiere van My name is khan ..
  en daarvoor was hij in Amerika en toen was dit alles nog niet eens gebeurd..
  xxxx

 13. Ik ben gister naar het film gaan kijken en het was super gewoon met één woord super.
  Ik ben zelf geen hindoe ,ik zag niets verkeerds tegen de hindoeisme, het ligt er ook aan hoe je het wilt opvatten en dat ligt aan de kijkers.
  het was en aansprekende film, je moet het kunnen begrijpen .

  ze willen gewoon dat er conflict ontstaat, om niets,
  jammer…..

  niet iedereen wilt vrede zo te zien!

  mooietse film die ik ooit heb gezien, you did verry good Shahrukh KHAN ILOVEYOU!!!

 14. pffff echt triest gewoon..
  zo laten ze zien dat ze nog steeds ouderwets zijn.. ik bedoel je mag toch wel zeggen wat je vindt maar moet wel binnen de grenzen blijven en hier zag ik niks ergs aan.
  Kon hij niks beters verzinnen om door zijn film niet te laten draaien in de bios,, echt zielig gewoon

  LOVE SRK

 15. Ik snap dat hele gedoe van Hindu en Moslim niet hoor.
  Zelf ben ik Moslim, maar ik heb niks tegen Hindu of welk ander geloof dan ook.
  WIJ ZIJN ALLEMAAL MENSEN VAN VLEES EN BLOED.
  Hoe kunnen de mensen Shah Rukh Khan zo veroordelen en denken, dat hij iets heeft tegen Hindu. Hij is zelf getrouwd met een Hindu.
  En respect heeft ie zeer zeker voor haar en ik denk voor het Hindu volk ook.
  Dus Indiase mensen, kom op, ga iets beters doen.

 16. draait die film ergens in nederland waar mensen die niet uit india of pakistan komen het mogen zien? ik ben benieuwd.

 17. Rosie hoe durf je zo iets te zeggen dat de moslims dom zijn
  Ik ben zelf moslim en heb een master titel in bezit
  en uiteindelijk gaat het niet om wat voor geloof je hebt
  maar de capaciteiten die je bezit en wat je daarmee kan bereiken dus voordat je gaat lopen generaliseren ga dan eerst logisch nadenken achterlijke bimbo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.