Hollywood blijft falen in Bollywood

chandniDe Amerikaanse filmindustrie Hollywood probeert voet aan de grond te krijgen in de miljardenbusiness van Bollywood. Vooralsnog zonder succes. Dit heeft vooral te maken met het filmgedrag van de ruim 1,1 miljard inwoners van India. Die kijken volgens 925.nl namelijk alleen films van eigen bodem; buitenlandse films – natuurlijk vooral afkomstig uit Hollywood – mogen het doen met een miezerig aandeel van nog geen vijf procent.

Een aantal vooraanstaande filmmaatschappijen trok tegen het einde van de vorige eeuw met goede moed naar Mumbai en zette daar lokale productiehuizen op: Sony Pictures Entertainment, Warner Brothers, Walt Disney Company en 20th Century Fox.

Ondanks al investeringen en voorbereidingen lukt het ze nog niet echt goed. Neem nou de eerste miljoenenproductie van Warner ‘Chandni Chowk to China’, met in de hoofdrol sterspeler en voormalig actieheld Akshay Kumar. Deze film werd begin dit jaar met veel bombarie gelanceerd. Maar van de naar schatting $11,5 miljoen die de film gekost heeft, werd in de bioscoop nauwelijks de helft terugverdiend.

Waar dit aan ligt kun je verder lezen in een uitgebreid artikel op 925.nl.

9 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Tuesday, March 24th, 2009 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

  2. whahahahha jeetje Hollywood kan er niet tegen dat hun veel minder waard zijn dan Bollywood xx.miss_katrinaa

  3. ja maar ik vind wel dat als bollywood en hollywood gaan samen werken dat bollywood wel met een goeie film moet komen want chandni chowk to china is samen met warner bros die was wel goed vond ik.

  4. nou bollywood is altijd al beter geweest en nu begint iedereen het te merken nou hollywood boiet em neit

  5. volgensss mij is hollywooddd veeel beter dan bollywood!!! whauahauahaa denk je echt bollywood is beter hahahaha ze zijn alleen copycats ze stelen zoveel verhalen van hollywood.

  6. weet ge dat bollywood eigenlijk geen goeie films maakt omdat hollywood duizend keer beter je moet the dark knight zien dat is de beste van alle bolywoods films

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.