Wuthering Heights als Bollywood musical

Wuthering Heights, de bekende roman van Emily Bronte, zal als heuse Bollywood musical in het theater gaan verschijnen. Volgens de entertainmentsite Sentimento.nl wordt de mistige Engelse moeraslandschappen omgeruild voor een dorre Indiase woestijn die het decor zal zijn van het tragische liefdesverhaal. De hoofdpersoon Heathcliff heet in de Bollywood versie Krishnan. Deepak Verma die bekend is van de Engelse soap Eastenders, heeft de roman herschreven. Een Brits-Aziatische theatergroep brengt het stuk komend voorjaar in het Oldham Coliseum in Engeland op de planken, waarna een nationale tour zal plaatsvinden.

Daar blijft het niet bij, want het is echter Verma’s droom om zijn script ooit als Indiase Bollywood-productie verfilmd te zien. Volgens Verma was het heel gemakkelijk om Wuthering Heights te bewerken tot een Indiaas liefdesdrama. ,,De victoriaanse waarden in de roman zijn terug te vinden in de Indiase maatschappij. En de woestijn is een wreed landschap, net als de moerassen van Yorkshire.”

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.