Bollywood lonkt naar Nigeria

Bollywood lonkt naar NigeriaNog niet zo lang geleden lonkte Bollywood naar Hollywood en vice versa, waarna de twee filmwerelden een samenwerking aangingen door het uitwisselen van onder meer sterren en studio’s. Nu heeft Bollywood haar oog laten vallen op de derde grote speler op de filmmarkt: Nigeria. Dit land brengt per jaar 2.000 films, dat is hetzelfde aantal films per jaar dat Bollywood 10 jaar geleden produceerde. Daarnaast past de bijnaam van Nigeria als filmindustrie ook nog eens in het plaatje: Nollywood.

India hoopt door de samenwerking een nieuwe markt voor hun films aan te boren, terwijl Nigeria juist hulp wil bij het beter organiseren van hun productiemaatschappijen en het vergroten van hun technische kennis. In oktober van dit jaar zal een aantal prominenten uit Bollywood, waaronder B.R. en Ravi Chopra, naar Laos in Nigeria afreizen om kennis te maken met de top filmmakers aldaar, een distributie netwerk op te zetten en kennis uit te wisselen. Voor Bollywood is het een enorme kans en uitdaging, waar heel veel geld mee gemoeid is, om de Nigeriaanse filmindustrie vorm te geven.

9 REACTIES

 1. Juppie eerste reactie 😀
  Nollywoood?
  waar slaat dat op?
  Ik vindt het al zo erg dat hollywood met bollywood gaat samenwerken misschien en nu komt negerie erbij? 🙁
  Nollywood ohmygod.,.
  bollywoood is leuk zo ,, niet veranderen !

 2. hahahahah eerst:

  Hollywood dan
  Bollywood dan
  Kollywood dan
  Lollywood dan
  dollywood (weet niet of een filmindustrie is) dan
  Nollywood

  hahah grappig togh mar ja sommige moeten gwn een origineel naam bedenken en vooral Bollywood want ze hebben zowel de naam als de inhoud van de meeste bollywoodse films van Hollywood gepikt. de meeste bolly films zijn namaak van Hollywood…. en als het niet zo is dan de verhaal van die film bekent *want ooit had ze zelf verzonnen) en bovendien het gaat altijd over liefde ( ze kunnen niet met elkaar trouwen omdat de ouders problemen hebben/ omdat ze nog verleifd moeten worden etc

  en trouwens de laatste tijd is de films harstikke stom grappig (bijvoorbeeld de film ‘One Two Tree’ etc.

  maar sommige zijn ook wel leuk om naar te kijken.

  dat is mijn mening, dus a.u.b niemand hoeft ruzie te maken met mij omda tik anders denk dat datgene…

  byebye

 3. ‘Negerie’…? Ben je zo onwetend ‘Irreplacebleeeee’ dat je niet beseft dat een groot deel van de indische bevolking net zo donker is als de nigeriaanse bevolking?!

  En daarbij wat is er mis mee als ‘bollywood’ en ‘nollywood’ elkaar de hand reiken; dat noemt men culturele verrijking!
  Niet iedereen kan zo kortzichtig zijn als jij hé, zieligaard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.