Hoge Franse onderscheiding voor Yash Chopra

Bollywood filmmaker Yash Chopra krijgt de hoogste Franse onderscheiding, de ‘Officier de la Legion d’Honneur’, voor zijn bijdrage aan de Indiase filmindustrie. De ‘King of romance’, wiens films ook in Franse bioscopen zijn vertoond, zal op 5 juli tijdens een speciale ceremonie op de Franse ambassade onderscheiden worden met de prestigieuze titel. Yash Chopra is al bijna 50 jaar onlosmakelijk verbonden met Bollywood en is als regisseur verantwoordelijk voor meerdere kaskrakers als Deewar, Kabhi Kabhi, Darr, Chandni, Silsila en Veer-Zaara.

Daarnaast heeft hij ook een groot aantal hits geproduceerd waaronder Dil To Pagal Hai en Dilwale Dulhania Le Jayenge. Volgens Jerome Bonnafont, de ambassadeur van Frankrijk in India, heeft Frankrijk de traditie om artiesten over de gehele wereld te ondersteunen. De titel ‘Officier de la Legion d’Honneur’ is een erkenning voor de internationale, artistieke carrière van Yash Chopra en zijn inzet om de Indiase filmcultuur wereldwijd te promoten. Satyajit Ray, Lata Mangeshkar en Amitabh Bachchan zijn andere Bollywood persoonlijkheden die ook met deze hoogste Franse onderscheiding zijn geëerd.

21 REACTIES

  1. Ik vind al zijn films gewoon top, hij maakt geen filmen die je na een tijdje niet meer leuk vindt hoe vaak je ook kijkt ze blijven mooi….

  2. Zarif,

    het is maar hoe je het bekijkt, je kunt ook zeggen hij heeft sharukh en amitabh bekend gemaakt en ook al die andere acteurs die maar 1 keer in zijn films hebben gespeeld.
    Ik denk dat de taak van regisseur het belangrijkste is, hij zegt precies wat ze moeten doen en hoe ze het moeten doen…

  3. Veer-Zaara is echt een mooie film, das echt waar.. zoo romantisch ik kan er wel iedere dag naar kijken 🙂 I LOVE THIS MOVIE!

    (L) Xme

  4. hij is egt goed in flim maken.
    srk is eigenlijk door hem beroemd geworden en andere acteurs en actrieses natuurlijk ook

  5. Ayesha geef me een andere acteur die Yash Chopra heeft bekend gemaakt. Maar je hebt gelijk de taak van regisseurs zijn het belangrijkst.

    Stel bijv. dat Veer-Zaara door een andere acteur was vertolkt,,, zou die dan nog steeds beste film worden?????

    Waarheid=Waarheid.

    Later

  6. Heey
    1.ste vraag)WIE IS BIG B?(is da de bijnaam van Amitabh?
    EN YAhs Chopra zijn FIlms zijn SUpper MOoi!!
    x

  7. hij heeft srk en big b een kans gegeven dus zij zijn groter geworden door yash chopra en zijn verhaallijnen, en zeker niet andersom. yashji heeft t dubbel en dwars verdiend. mijn respect voor deze man is dan ook megagroot.

  8. Hij is super van zichzelf, maar heeft ook veel van zijn grote broer B.R. Chopra geleerd!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.