Hindoe-leider roept op tot boycot ‘The Love Guru’

The love guruZelfverklaard Hindoe-leider Rajan Zed roept Hindoes en andere religieuzen in Nederland op tot een boycot van de nieuwe Amerikaanse film The Love Guru. Dat liet Zed dinsdag weten schrijft het ANP. De Hollywoodfilm met onder anderen Mike Myers en Jessica Alba draait vanaf 24 juli in de Nederlandse bioscopen. Volgens Rajan Zed drijft de film de spot met het Hindoeïsme, haar aanhangers en gewoonten.

Eerder riep de in Amerika wonende Indiër Hindoes in Engeland op de film niet te bekijken. Volgens Zed maakt Myers, die in de film een hindoe goeroe speelt, ongepaste grappen over piemels, draagt hij vrouwensieraden, neemt hij ‘het derde oog’ op de hak, drinkt hij thee door zijn neus en wil hij aangesproken worden met Zijne Hoogheid. ,,Humor is een belangrijk element in onze samenleving en Hindoes kunnen best tegen een grapje. Maar bepaalde tradities zijn niet bedoeld om de draak mee te steken.”

28 REACTIES

 1. Ik word niet snel aangesproken, want ik weet wel zelf beter dat t alles wat afspeelt in dat film niet zo is.

  Dat film is ook niet persoonlijk bedoeld, dus ik ga lekker wel kijken! 😀

  Alleen wilde ik jessica simpson dr rotkop niet zien… lol!

 2. wehjo, laat die mensen die film kijken als ze willen.
  zij betalen die kaarten niet “Zelfverklaard Hindoe-leider Rajan Zed”

  ook wordt je niet zomaar een Hindoe-leider, je krijgt die pas als je toonaangevende prestaties hebt gedaan t.o.v de Hindoegemeenschap.

  dus laat die Rajan Zed effe ergens anders naamsbekendheid vragen
  zielig

 3. Die Rajan Zed heeft gelijk. Ze moeten niet zomaar iets doen of zeggen over iemands geloof. Maar van ene kant is het ook nadelig voor bollywood, want nu zullen minder acteurs en regisseurs een project in bollywood willen, want ze zijn dan bang dat hun project word afgekraakt door mensen. Nu gaat die film natuurlijk veel minder verdienen.

  Later.

 4. kbn het eens met zarif en bebo
  wat denke die hollywood producers wel
  tssssssssss is goed met hun kunne we ook een film maken over moslims of over de cristelijke geloof waar we allemaal rotzooi vrtlle over hunn…:@

 5. hahahahahhahahaha NO. zo’n grapje is niet leuk mensen gebruik jullie hersenen TAZZES!!!!

 6. lovegirl
  30 Jun 2008 om 3:32 pm
  kbn het eens met zarif en bebo
  wat denke die hollywood producers wel
  tssssssssss is goed met hun kunne we ook een film maken over moslims of over de cristelijke geloof waar we allemaal rotzooi vrtlle over hunn…:@

  sorrrieej hooowr
  maar er siijn al soveeel films gemaakt over moslims hea
  waar allemaal rotzooi over hun wordt verteld.duss begin daar niett over joh.Er wordt te heftig gereageerd men hiersoo.Gaa eerst die film kykeee,,er wordt gewoon overdreven want mss is hett niet eens soo erg als ze het doen lijken.
  eerst kijken dan oordelen.

 7. @ lovegirl

  ik weetniet of je het weet maar er worden inderdaad ook veel films gemaakt over moslims waar rotzooi over word verteld dus ILoveee Shahid__XX heeft zeker gelijk, en jaa ik vind dat grapjes zijn grenzen moet hebben… maar ik heb de film niet gezien dus oordeel ik er verder niet over maar er worden zeker over aowat alle geloven rotzooi over vertelt behalve over de christelijke geloof dat komt bijna nooit voor. en als leider Rajan- Zed die film heeft gezien mag ie oordelen of hij het goed vind of niet hij is overigens de leider dus… maar ik vind ook wel dat we er niet zo druk om moeten maken om die films die geloven achterstelt en zoo, we weten zelf waar we in geloven en als de anderen het niet willen geloven dan doen ze dat maar niet,
  Xme

 8. @ sven de film is met jessica alba
  en ik ga de film gewoon kijke, mensen moete wete of ze zich aangesproken voelen of niet het is alleen om mensen te entertainen dus het is zowieso niet egt ,dus het is niet egt persoonlijk of gemeen bedoeld, kijk er zijn zoveel films gemaakt over andere geloven/relgie maar tog niet iedereen doet er zo moelijk over wrm wij wel, mensen ga gewoon die film kijke en dan pas beoordelen of je je aangesproken voelt enz
  het lijkt me wel een grapigge filmmm
  xoxoxoxoxo

 9. ILoveee Shahid__XX

  K ben het helemaal eens met je 😉

  Er syn inderdaad al heel veel films over moslims gemaakt.!! Dus Lovegirl waarom reageer je dan niet negatief?? Als het op de hindus komt zeg je dat gelijk.

  En jaa k vind et ook totaal niet gOed dat er geloven wOrden beledigt maar misschien is et amper zo erg.!!

 10. Die man zeurt,
  ten eerste er is geen sprake van een ka Hindoe Leider..
  Doe eens ff lekker normaal joh gek! En het is maar een film,
  en een leuke! T’is echt een aanrader! Vooral hoe Justin Timberlake erin speelt ahahah, echt hilarisch!

  Gr,

 11. ik vind dat je eerst die film moet zien om te beoordelen?
  miss is het niet zo erg.
  Ik ben ook een hindoe.
  en films zijn toch maar bedoelt voor entertainen dusja
  xxDevika.

 12. Sera heeft groot gelijk.Wij hindoes moeten samen een vuist vormen.
  Zo kunnen we ook onze vrouwen beschermen tegen diegene die ons haten.

 13. in sommige films over
  geloven zit er weleens
  rotzooi over andere geloven
  ik hou helemaal niet
  van dat soort onzin

 14. SERA,

  Wat baseer je op soft HINDU en neem een voorbeeld van de moslim’s. Als er iets wordt geschreven over Mohammed breekt gelijk de pluris,weet je nog in Denemarken over spot prent in de krant. De hele wereld was op z’n kop met boycot zelf in Amsterdam waren er rellen en nog steeds willen moslim’s geen zaken doen met Denemarken. En jij zeg neem een voorbeeld van de moslim’s. Een geheugensteuntje kan jij nog herinneren over dat boek van Salman Rushdi had die imbiziel ayatollah gelijk de Fatwa uitgesproken en SR moest onderduiken. Trouwens had ayatollah van Iran dat boek nooit gelezen alleen van onze gevaarlijke gekke Imam’s gehoord.
  En jij zegt neem een voorbeeld van de moslim’s. Weet jij nog 11 September, weet je nog laats weer een Hindu tempel met zoveel mensen opgeblazen door onze eigen mensen.

  Dus ik ben blij dat de Hindu’s geen voorbeeld nemen van de moslim’s echtwaar en het is niet slecht bedoeld.Dus mensen als jullie naar de bios. gaan voor de film laat het bij een film blijfen want geloof komt uit je hart.
  Als je rel gaat trappen wil dat zeggen dat alles in dat film waar is dus niet doen en laat de Hindu’s maar soft blij
  ven.
  Zarif en nog bedankt voor welgemeende woorden jij bent echt goed vriend.

  mvg

  Rahat

 15. rahat ik heb echt veel respect voor je
  sommige mensen op deze site zouden ook
  een voorbeeld aan jou moeten nemen
  want jij hebt respect voor alle geloven
  ;D

 16. […] deze film (The Love Guru) gezien en moest het eind-lied met jullie delen: Geef je reactie: Tags bij dit bericht: | Chat […]

 17. wat een gezeik van deze “leider”

  waar was hij toen de hindoestaanse goden op de wcbrillen werden geplaatst op de slippers ensjo komt hij nu beetje leider uithangen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.