IIFA-weekeinde in Yorkshire is begonnen

Amitabh Bachchan van de International Indian Film Academy“Na jaren van kritiek en cynisme, heb ik nu het gevoel dat we op de goede weg zijn. De Indiase film is bezig met een opmars, mensen beginnen deze cultuuruiting eindelijk te begrijpen. Daarom is het goed dat we weer terug zijn in Groot-Brittannie,” zegt ambassadeur Amitabh Bachchan van de International Indian Film Academy (IIFA) Awards. De ‘levende legende’ van de Indiase cinema liet donderdag 7 juni tijdens de opening van het IIFA-weekeinde weten niet gediend te zijn van de negatieve vloed die over ‘Bollywood’ al die jaren werd gestort.

Volgens Bachchan is de Indiase film een ‘serieuze, goede en mooie cultuurvorm’ die de wereld langzaamaan verovert. De acteur doelt op de moeilijke beginjaren waarin de IIFA werd opgezet. In 2000 begon dit festival in Londen in het Millennium Dome. “Toen was de Indiase film nog lang niet zo populair als nu,” aldus de ‘grootste entertainer van de vorige eeuw’, zoals hij door de BBC tijdens de millenniumwisseling werd genoemd.

Na Amitabh Bachchan was Shilpa Shetty de belangrijkste gast van de openingsactiviteit in het stadhuis van de Britse stad Leeds. Zij wordt door de Engelse media omarmd als de ‘Indian Sweetheart’. Met haar overwinning van de Engelse Big Brother en onder meer ook de verrassende maar omstreden kus van Richard Gere is zij in zekere zin ook uitgegroeid tot een ambassadrice van de Indiase cinema. Daarom krijgt Shetty veel aandacht tijdens het IIFA-festival. Zo wordt de komende dagen haar verjaardag gevierd tijdens de Shilpa Shetty Birthday Bash. Ook heeft zij een prominente plek tijdens de show zaterdag in Sheffield. Shilpa Shetty treedt dan op met een volgens de organisatoren ‘wervelende show’. Een actrice die vooral bekend is van de films Dharkan en Dus met belangrijke bijrollen en bijna-hoofdrollen krijgt nu alleen het podium.

Of Shetty het publiek ook live kan vermaken moet nog blijken, want tijdens de openingsmanifestatie leek ze erg onzeker. Daardoor was het net alsof ze niets had voorbereid. Alsof ze ineens achter de microfoon werd geroepen en opeens iets moest zeggen. Terwijl ze tijdens de aankondigingen van de opening duidelijk werd genoemd, waaruit kan worden opgemaakt dat er wel degelijk met haar rekening was gehouden. Tijdens de IIFA is ook speciale aandacht voor de film Apne met Dharmendra en zijn zoons Sonny en Bobby Deol, waar Shetty ook een rol in heeft.

De donderdag was de eerste officiele dag van het IIFA-festivalweekeinde. De film The Train met Emraan Hashmi ging in premiere. De hoofdrolspeler die bekend staat vanwege zijn openlijke liefdesscenes, staat in een cast met amper bekende sterren-in-spe. Een moderne film, flitsend, rijdt al seen trein. De film geeft de wereld weer van de jonge Indiers. De eerdergenoemde film Apne met Bachchan’s oud-Sholay-genoot Dharmendra, zou in eerste instantie de premierefilm worden, maar er was een belangrijk probleem: de film is nog niet af. Het is nog onbekend wanneer het wel klaar is voor de bioscoop.

Bij de opening gaf naast de Indiase sterren, de Britse lokale autoriteiten, ook pins Charles – troonopvolger in Engeland – acte de presence. Weliswaar via het tv-scherm, maar hij was er. En hoe? Hij gaf de wereldpers een draai om de oren, want ook de Indiers en dus ook de Hindostanen moeten denken aan het milieu. Hij sprak over de klimaatveranderingen op de aarde en dat we aandacht moeten hebben voor de erfenis voor onze nazaten. “Het klimaat zorgt voor het leven op aarde en het welzijn van de mens,” zo sprak de ‘Prince of Wales’, de oudste zoon van koningin Elisabeth.

( © Bollywood.NL| SURYA MEDIA AMSTERDAM) – Meer foto’s

24 REACTIES

  1. lekker boeiend

    die amitabh vind ik niks en helemaal niet die silpa..

    is er geeb beter nieuws bijvoorbeeld ove rshahrukh kahn, preity zinya, rani mukherjee..

    en als srk de opening zou doen was he twel boeinder geweest

  2. sorry waren een paar typ fouten

    die amitabh vind ik niks en helemaal niet die shilpa..

    is er geeb beter nieuws bijvoorbeeld over shahrukh khan, preity zinta, rani mukherjee..

    en als srk de opening zou doen was het wel boeinder geweest..

  3. mischien niet boeiend voor jouw, maar voor velen anderen is dit wel heel erg leuk bollyfan. hou je kop en lul niet over srk, want die is de ambassador van IIFa niet! gelukkig ook!

  4. Zo leuk zeg! Big B! een mooie wandelstok heeft hij ook .. ihihih staat hem cool en sexy!

  5. Ik vindt het leuk dat mr. Amitabh mag presenteren.Maar Shilpa vindt ik niet kunnen.Zij is niet echt iemand om te presenteren.Volgens mij is zij te serieus.Ik heb liever dat Aishwarya, Rani, Kajol of Preity presenteren.Vooral Preity want die gaat echt los.Zij is heel open.

  6. aan piya: lijkt op dat hij een presentje heeft gehad in Yorkshire .. een mooi wandelstokkie .. hihih

  7. simran

    ik heb mijn mijn mening gegeven als je dat zo erg vindt.
    heb je pech.
    en nee ik hou me kop niet voor jou waarom zou ik.

    en waarom zou ik me kop houden over srk..
    dan kan je lang dromen meid.
    srk is en blijft de beste voor mijn.

  8. piya, joh die amitabh bachan is ook oud, laat hem lekker met een stok lopen, ik zal wel zien als jij 68 bent, of jij in een film speelt, en dat jij met stok loopt! En shilpa kan echt goed acteren mensen, she is the best! maar rani kajol priyanka preity en lara zijn ook goed hoor!!

  9. heey pretty hij speelt echt goed hoor!! ik ben het met je eens, iemand die op z’n 68 ste acteerd……….. nouw daar hem ik echt bewondering voor:P

  10. Now filmi, Shilpa kan echt wel presenteren. Zij had een stukje Zee cine awrads gepresenteerd, samen man Karan Johar en Shaif Alie Khan. Ze deed het echt fantastisch. Maar ja, als je haar niet mooi vind, dan zal je niets van haar leuk/mooi vinden. Niet verkeerd opvatten hoor.

  11. Amitabh Bachchan kreeg de typisch Engelse wandelstok van de hoogwaardigheidsbekleders van de provincie Yorkshire waar de IIFA-awards worden gehouden.

  12. Eidelijk krijgen ze de aandacht die ze verdienen.
    En Amith is een levende legende samen met Lata. En dat blijven ze ook voor altijd. Dus please mesen geen laat ze met rust. Laatste tijd worden Amith enzo veel meer aangevallen door dat hele huwelijk. Mense het is al gebeurt get over it!!!
    Kijk Shahrukh is op weg naar de titel van legende en tot die tijd laat Amith genieten toch…..

  13. Seg wa teen lange tekst?? Kheb het niet gelezen en heb dus geen comments!

    xx

  14. simran meid:P powerr haha 😛
    mensen hebben soms wel heel rareee mening man
    alsof ze beter zijnn whateverrrrrrr hahaha
    duszz:P
    …..

  15. halo, iedereen worden oud en jullie moeten eenbeetje respect voor ouden mensen en zoiezo voor Big B.

  16. Ai Sona jij begrijpt die torie!
    Maar als er hier wordt gesproken over appels dan zijn er enkelen die weer beginnen over peren … snap niet waarom ze een topic altijd zo rommelig moeten maken … als je over peren wilt hebben doe het dan in de klote peren topic en laat de appels met rust! zo simpel is dat he!

  17. nou zeg wat zeuren jullie ik vind shilpa and bigbi beter maar ja dat is jullie eigen mening dus maar schilpa and bigbi nemen jullie hun nit kaljk oke doei maar ik hou van jullie dat moeten jullie weten oke doei kus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.