Bollywood acteur zet zich in voor olifanten in India

Bollywood acteur Rahul KhannaBollywood acteur Rahul Khanna is te zien in een gloednieuwe campagne van ‘People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) in India. De campagne gaat over olifanten in gevangenschap. Op de poster van deze campagne is te zien hoe de bollywood acteur is vastgeketend en onder de blauwe plekken zit. Naast hem zijn de woorden ‘Beaten, Shackled, Abused- Elephants don’t belong in zoos’ te zien.

In steden veroorzaken olifanten vaak verkeersongelukken en zijn ze een bedreiging voor het gewone publiek. Vorig jaar was te zien hoe in Mumbai een olifant genaamd Laxmi werd aangereden. Omdat de juiste medicijnen niet geleverd konden worden voor dit olifantje, overleed Laxmi een dag later aan haar verwondingen. Een andere olifant in Mumbai schrok van de sirenes van een brandweerauto en viel op een auto. De geschrokken olifant probeerde te vluchten, waardoor er een ravage ontstond. Ondanks deze problemen leven de dieren in gevangenschap want ze moeten voor het ‘stads publiek’ allerlei kunstjes doen, waar hun eigenaar dan geld aan kan verdienen.

De houders van olifanten en dierentuinen zeggen dat zij mensen opleiden om met de olifanten op een goede manier om te gaan en dat zij deze dieren beschermen. Maar Khanna is het hier niet mee eens en daarom zet hij zich in voor deze campagne. ‘Dierentuinen hebben niet de juiste middelen om goed voor de olifanten te zorgen. Deze dieren behoren in de wildernis te leven, maar in plaats daarvan worden zij opgesloten alsof het criminelen zijn. Een meer respectvolle manier om naar deze dieren te kijken is door middel van de ‘wildlife’ programma’s op tv’, aldus Rahul Khanna.

9 REACTIES

  1. Echt goed dat hij dat doet. En hopelijk houden die mensen (een deel dan) op om die dieren zo te misbruiken. Want dat het helemaal lukt om te stoppen kan gewoon niet. Het zijn er te veel.

    Good luck Rahul!!!!

  2. Geweldig ,dat er mensen zijn zoals Rahul die iets terug doet voor de dieren.Alleen mensen boven 120 IQ kunnnen dit begrijpen !!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.