Bollywood actrice Padmini (74) overleden

Bollywood actrice PadminiDe bekende Indiase actrice en danseres Padmini is in de zuidelijke stad van Chennai overleden. Padmini die aan meer dan 250 films heeft meegwerkt, stierf aan een hartaanval in het ziekenhuis. Zij heeft tijdens haar lange carrière gewerkt met vele grote Bollywood acteurs zoals Raj Kapoor, Dev Anand, Shivaji Ganesan en Mg Ramachandran. Padmini die vloeiend alle vier zuidelijke Indiase talen (Malayalam, Tamil, Kannada en Telugu) sprak, was ook buiten India populair. Zo gaf de regering van de voormalige Sovjetunie een speciale postzegel van haar uit, om haar acteertalent en dansvaardigheden te eren. Padmini is 74 jaar geworden. © Bollywood.NL

14 REACTIES

 1. hallo
  ik wil graag reageren over een idioot verhaal welke ik gelezen heb over asha bhosle. Nu staat de auteur naam niet bij opgenomen, dus richt ik mij tot uw blad zelf. In een artikel over de nachtegaal ‘asha hbhosle’ wordt beweedt dat zij een verhouding heeft gehad met composer Kaiyam. Ik vraag me af hoe jullie hieraan komen. Asha bhosle en kaiyaam hebben een goede verstandhouding met elkaar en beschouwen elkaar als broer en zus. Het is walgelijk dat een blad als dit zulke onwaarheden opneeemt. Het is gewoon grievend voor fans. Ik hekel daarom uw blad. Kaiyam vromt een gelukkige paar met zijn dierbare vrouw Jagjit Kaur die eveneens een goede zangeres is en heel veel eerbied heeft voor asha bhosle. Hoe durven jullie zoiets smerig te suggeren. Vervolgens wordt ook in het artikel geschreven dat ‘ sudesh bhose’ een zoon is van Asha Bhosle. Hoe komt asha aan hem dan. Wel laat ik het duidelijk maken . Sudesh bhosle is noch zoon noch familie van asha. Asha Bhosle heeft drie kinderen : haar oudste zoon heet Hemant Bhosle, dochter varsha en Anand Bhosle. Ik heb gebeld naar uw blad en een vriendelijke dame stond mij te woord. Zij liet me toe vertrouwen dat jullie de informatie hebben van ‘ betrouwbare bronnen’
  Aan mijn hoela, wat voor betrouwbare bronnen , zekker uit een tien jaar in ontbindingd staand vuinisbak. ik ben diep gekwets door uw beweringen. wil u voortaan als het u beliefd nagaan of uw beweringen wel kloppen, opdat je anderen daar niet mij deert. En zuig het allemaal vooral niet uit de duim.
  Asha bhosle is een hindoestaan waar wij allemaal op trots moeten zijn en als voorbeeld moeten zien. Behalve een schone stem -kunnen we van haar leren hoe we ons jong en fit moeten houden , ondanks zo`n gevorderde leefdtijd. asha Bhosle vertegenwoordigd het indiase cultuur als geen ander. Niet alleen hindoestanen maar talloze andere bevolkingsgroepn weten nu indiase muziek te apprecieren enkel omdat asha bhosle ghet op een bewoderingswaardig manier ten gehore brengt. Ik vind het buiten gewoon hondsbrutaal dat uw blad zo iets honend over haar publiceert. Uw blad zou wat meer respect moeten hebben voor de nachtegaal op de hoogste tak. Respect!

 2. ohw te jong was ze mang,dat is nie eerlijk.en trouwens k ken haar eens nie wie weet in welke film ze gespeeld heeft.

  byeeee

 3. ze was een hele goeie danseres, in mijn moeders tijd zij heeft haar strijd gestreden en nu moet zij rusten, rust zacht Padmini djie. je zult in vele hun geheugen blijven bestaan. en ook een plaats hebben in vele zijn hart.
  ik wenst de nabestaande veel sterkte toe.

 4. THANKS LAILA – GAAT JE GOED SCHAT , ONTVANG MIJN VRIENDELIJKE GROETEN . EN OJA VOOR IK HET VERGEET — ASHA BHOSLE ZAL OP OP 9 DECEMBER OPTERDEN IN BRUSSEL.

 5. Padmini was een fantastische actrice, maar vooral een van de beste danseressen. Zij was een professionele Bharatnatyam danseres, maar in haar filmen kon men haar ook in allerlei anders tijlen bewonderen zoals Kuchipuri, kathakkali, Odisse enz enz. Samen met haar twee zussen Ragini en Lalitha die eveneens een zeer gewardeerde actrices en fantastiche danseressen waren en haar beeldschone nicht Vyjayanthimala domineeerden zij de Bollywood fimindustrie. Padmini heeft onnoemelijk veel filmen haar danstalenten te zien gebracht zoals in : Jish desh men ganga behti hai, Aashiq, Payal, Raj tilak, Mr Sampath, Mera naam Joker,Aansoo Aur Muskan,Mastana, Mera Naam Joker,Bhai Bahen,Chanda Aur Bijli,
  Thillana Mohanambal,Vaasna,Aurat,Afsana,Chitthi,Kaajal,
  Mahabharat,Apsara,Bindya,Kalpana, Singapore,
  Amar Deep,Mujrim, Raagini,Raj Tilak,Pardesi,
  Qaidi enz enz. Van jongs af aan keek ik naar haar filmen – Ik zal de fantastiche Padmini nooit vergeten . Of haar filmen nou goed waren of niet , enkel omdat zij er in acteerde wilde ik het zien. Padmini was op haar best in een zuid indiase film Thillana waarin zij ook de thillana danste. Ik heb nog wat foto`s van haar gezien voor zij overleed en moet zeggen dat zij tot haar laatste dag er beeldschoon uitzag. Er maar weinig mensen die op een zeer gevorderde leefdtij zo jong uitzien. Maar haar stralende gezicht zal zij vast te danken hebben aan haar mooie persoonlijkheid en haar passie voor dansen. Padmini genoot dikwijls de hoogste eer voor haar dans en acteer talent. Ik weet even niet veel te vertellen, omadt ik verslagen ben van verdriet. Ik kijk graag naar haar filmen voorla om haar dans. Van Bharat natyam tot westerse dans _ Padmini kon gewoon alles. Haar mooie lichaam was gewoon elastisch. En een waar je steeds naar blijft kijken. Ik raad iedereen aan om film raagini en raj tilak van haar te zien. Men raakt gewoon gebiologeerd van haar kathak mix barathnatyam dans. ” padminiji de momenten dat ik u zie op het witte doek, brengt zowel tranen als vreugde op mijn gezicht. Bewondering en verbazing ook, want ik kon mij haast niet bedenken wat er allemaal in een dans mogelijk was. Door steeds naar uw filmen te kijken heb ik geleerd hoe rijk onze hindustaanse cultuur is aan dans en schoonheid. Bedankt dat u er bent geweest en met uw fraaie herinneringen er altijd zal zijn. Rust zacht Padminiji. liefst Radjesh

 6. hallo

  nou toen ik zag padmini overleden schrok ik ik d8 padmini kohlapure ofzo maar toen zag ik 74 jaar en d8 ai dat kan niet die padmini zijn maar anyway ja ik heel laat dat ik het nu pas zeg en erop reageer want ik ken deze site net pas maar rust zacht padmini maar RADJESH ik zou met jou wel in contact willen komen omdat je te veel over die bollywoodsterren weet en ja ben gek op bollywood dus vandaar RADJESH niet verkeerd denken ik wil heus geen date ofzo yaar gewoon over filmen enzo snappie nou als je me msn ziet voeg me maar toe sweetjanoe@live.nl

 7. Nou ja zeg – waar ja waar zijn jullie mee bezig?
  Ik heb zoujuist een artikel gelezen wat ene Devijiawon geschreven heeft over de Pakistaanse Malika e Tarannum Madam Noor Jehan. Ik weet niet of de auteur een man of een vrouw is , maar wel merk ik dat het een leugenaar en een zeer zeer schofterig persoon is. In de twee alinea over Madam Noor Jehan ( met zeer veel respect noem ik haar naam) liegt de auteur Devijiawon zonder zich te schamen dat Madam Noor Jehan bekend staat als de Elizabeth Taylor van Pakistaan dit vanwege haar vele huwelijken. Elizabeth heeft alle recht om zelf te weten wat ze doet. Dat gata niemand wat aan. Maar wat mij wel aangaat is dat deze auteur de waarheid tekort doet. Madam Noor Jehan was slecht twee keer getrouwd geweest! Lekker boeiend. Dat mag toch. Ze zal wel reden voor gehad hebben. Ik begrijp best dat de auteur van deze site iets proberen te schrijven maar maak aub anderen niet zwart. Madam Noor Jehan was een zeer vrome en lieve moslima. Ze heeft zich altijd ingezet voor de rechten van vrouwen. Een juiste voorbeeld voor Pakistaan. Zij kende haar samenleving, haar cultuur en religie en zou daarom al nooit zoveel mannen ten huwelijk nemen. En jezus Devijiawon denk toch eens na man. Je zegt zelf dat ze uit Pakistaan komt. Elizabeth is volgens mij 80 keren getrouwd geweest(zegen haar) Sinds wanneer heeft u gehoord dat het mogelijk is dat een moslima zovaak mag trouwen? Dat mannen dat mogen weet iedereen, maar dat vrouwen zo vaak mogen trouwen in een streng islamitisch land zal alleen maar gebeuren in jouw onreine fantasie. Hoe durf jij zoiets grof en vies over een goedaarde trouwe moslima te zeggen! Ik vind jou erg brutaal. Denk na voor je iets zegt! Of zegende jij al die huwlijken in! Echt uw artikel is om te janken. U bent overmoedig uitgelaten smerig bezig! Hondsbrutaal!

 8. Dames en heren opgelet

  Asha Bhosle komt samen met Helen optreden op 31 mei in het Amsterdam Heineken Music Hall.
  Bel voor info
  Natali 013 – 5431335

  Piya too ab to aaja

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.