IIFA Awards 2006 van start gegaan in Dubai

Op Bollywood.NL houden we je dit weekend op de hoogte hiervan op onze speciale IIFA Awards 2006 pagina.

Met de komst van een groot aantal Bollywoodsterren is India’s grootste filmfestival eergisteren, 14 juni, van start gegaan. De International Indian Film Academy (IIFA), de Bollywood tegenhanger van de Hollywood Oscars, heeft dit jaar gekozen voor Dubai waarvan het grootste deel van de bevolking bestaat uit Indiërs.

IIFA 2006 - copyright REUTERS/Jack Dabaghian (UNITED ARAB EMIRATES)

Bollywood superster Amitabh Bachchan die tevens IIFA’s ‘brand ambassador’ is, heeft net als voorgaande jaren de zevende editie van dit jaarlijks terugkerend evenement geopend met een persconferentie waarbij ook vertegenwoordigers van de regering in Dubai aanwezig waren. Bachchan gaf aan dat Indiase films een veel groter publiek moeten bereiken en dat IIFA er voor zorgt dat Bollywood op de kaart wordt gezet. Ook prees hij Dubai als gastland door het een ‘uniek wonder’ te noemen. Daarmee refereerde hij niet alleen aan de snelle ontwikkeling, maar ook de van oorsprong Indiase bewoners van het land.

Tijdens het IIFA event zullen er 32 Bollywood films in verschillende talen en 6 korte films vertoond worden. Het filmfestival start met première van ‘Provoked’ en zal bijgewoond worden door o.a. Ashwairya Rai, Mamootty, Mohan Lal en Meera Jasmine. Het driedaagse event bereikt vandaag 16 juni haar hoogtepunt met de uitreiking van de Awards bestaande uit 2 categorieën: populaire Awards voor artistiek talent en technische Awards voor technisch talent. Het IIFA event begon voor het eerst in 2000 in Londen. Daarna vond het twee keer plaats in Zuid-Afrika, twee keer in Maleisië, in Singapore en vorig jaar in Nederland. © Bollywood.NL
[foto: REUTERS/Jack Dabaghian (UNITED ARAB EMIRATES) ]

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.