Nieuwe cd Bollywood zangeres Asha Bhosle

Bollywood: Asha BhosleDe legendarische Indiase zangeres Asha Bhosle heeft meegewerkt aan een nieuwe CD van het populaire strijkensemble Kronos Quartet. De CD ‘You’ve Stolen My Heart‘ komt 23 augustus uit en is door Kronos opgedragen aan Bollywood componist R.D. Burman. Burman, de echtgenoot van Asha Bhosle, stierf in 1994 en heeft gedurende twee decennia meer dan 300 hits voortgebracht. Bhosle heeft het grootste deel van zijn liederen gezongen.

Asha Bhosle is geboren op 8 september 1933 en is net als haar zuster Lata Mangeshkar bijzonder populair bij de Bollywood liefhebbers. Zij begon als elfjarige met haar zangcarrière en maakt al langer dan vijftig jaar deel uit van de Indiase film- en muziekindustrie. Bhosle heeft aan meer dan 1.000 Bollywood films meegewerkt en 13.000 nummers gezongen.

Asha Bhosle: Bollywood

Kronos is een zogenaamd strijkkwartet, één van de belangrijkste vormen van kamermuziek. Met meer dan 1.000 concerten wereldwijd en meer dan 40 CD producties is de groep de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest gevierde en invloedrijke ensembles. Voor haar werk heeft de groep de Grammy voor Best Chamber Music Performance (2004) en Musicians of the Year (2003) gewonnen. De muziek van Kronos is ook in diverse populaire films te horen waaronder Requiem for a Dream, 21 Grams, Heat en True Stories.

Op de CD ‘You’ve Stolen My Heart’ zijn Asha Bhosle nummers als ‘Dum Maro Dum’, ‘Mehbooba Mehbooba’ en ‘Chura Liya Hai Tum Ne’ te horen, die worden ondersteund door de strijkinstrumenten violen, altviool en cello. Asha Bhosle zal dit jaar samen met de groep optreden in San Francisco (22 en 23 september), Los Angeles (24 september), London (7 oktober) en volgend jaar in New York (8 april 2006).

Lees meer: Kronos Quartet string ensemble goes Bollywood

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.