Ook film Black van Amitabh Bachchan in Pathé

Begin deze week kon je hier lezen dat de films ‘Mangal Pandey, The rising’ en ‘Salaam Namaste’ in de Pathé bioscopen te zien zijn. Ook de film ‘Black’ met Amitabh Bachchan en Rani Mukherjee is te zien in Nederlandse bioscopen. Vanaf vandaag (18 augustus) is de film te zien in vier Pathé bioscopen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen.

Bollywood: Black

Black van Sanjay Leela Bhansali, is begin dit jaar uitgekomen en gaat over de 40 jaar oude Michelle McNally (Rani Mukherjee). Michelle is “speciaal” op meer dan één manier. Ze is doof en blind. Ze bewoont de wereld van het oneindige ZWART, een wereld die beangstigend is in zijn complete afgelegenheid. Zij probeert zich te ontwikkelen en voltooit met behulp van haar leraar (Amitabh Bachchan) uiteindelijk een universitaire opleiding. Alleen in Bollywood is zo’n verhaallijn niet dramatisch genoeg en wordt er nog een fysieke afwijking aan toegevoegd: in Black gaat de leraar van de studente aan Parkinson tenonder. Met veel overdrijving steunen de twee elkaar in een fraaie, duistere omgeving.

5 REACTIES

 1. For years we have guffawed at the age-old stereotypes that Bollywood thrives on… women have threatened, begged, pleaded and implicated their men with this line “Main tumhare bacche ki maa banne wali hoon”.
  However, today’s heroines are too cool to fall for such formulas.Esha Deol epitomised the about-turn with her bindaas babe act in Yuva. She casually mentions to her boyfriend, Ajay Devgan, that she said the four magic words, ‘main shaayad pregnant hoon to his mother in order to move in with him. When he asks if it was just a ploy to live with him or if it’s actually true, she nonchalantly shrugs her shoulders, saying, “who knows!?”
  We all secretly smiled when Jaya Bhaduri coyly nahi nahi abhi nahi, abhi karo intezaar to Randhi Kapoor in Jawani Diwani. The holier-than-thou attitudes and ‘virginity is a gift to my husband’ attitude was the norm back then.Things are so different today. Priyanka Chopra in Aitraaz doesn’t think twice before shedding her clothes and having sex with her boyfriend, Akshay Kumar. Preity Zinta too, in Kya Kehna, doesn’t have any qualms about sleeping with her boyfriend, Saif Ali Khan.
  To read more about more such remixed cliches you can go through this indiatimes link http://people.indiatimes.com/quickiearticleshow/msid-1202391.cms

 2. Deze film heb ik al gezien (in de bioscoop en 3 keer op DVD) en is 1 van mijn favoriete (bollywood)films. Zeker een aanrader!

 3. Volgens mij is BLACK een remake van Miracle Worker !!! zoo dacht echt dat het origineel was .. nu te zien op net5!!

  veel plezeir!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.