Behind the scenes of Hindi Cinema

Bollywood superster Amitabh Bachchan zal op 9 juni, tijdens de kick-off persconferentie van de IIFA awards, het eerste exemplaar van het boek ‘Behind the scenes of Hindi Cinema‘ aan de Amsterdamse burgemeester Cohen overhandigen. Het boek is uitgegeven door KIT Publishers en is een compleet full colour naslagwerk, dat de achtergronden van de fascinerende Bombayse filmindustrie weergeeft.

Behind the scene of Indian cinema

De verschillende aspecten van de Hindi cinema komen uitgebreid aan bod in Behind the Scenes of Hindi Cinema: de publiciteitscampagnes, het gebruik van liedjes als promotiemiddel, logo’s van de producten, censuur, symboliek, genres en thematiek. De auteurs gaan in op de rol van godsdienst en familie en lichten de belangrijkste rolmodellen toe. Karakteristieke en kleurrijke filmposters, foto’s, video-omslagen en dergelijke illustreren het geheel.

Het boek is samengesteld door Marijke de Vos en Johan Manschot . Vos is een bekende specialist op het gebied van Hindi Cinema en Manschot bezit een indrukwekkende verzameling filmposters en ander beeldmateriaal. Bekende experts (acteurs, regisseurs en journalisten) op het gebied van de Indiase film werkten mee aan de totstandkoming van deze uitgave, waaronder Amitabh Bachchan (voorwoord), Gayatri Chatterjee en P.K. Nair.

7 REACTIES

  1. he bedankt marijke .. ben je een van de publishers toevallig … weet je mischien of het een goed duidelijk boek is en geen crap .. zoals we gewoonlijk zijn te krijgen van de hindustanen..

  2. weten julie nog andere boeken die door acteurs geschreven zijn? of een boek over het leven van een beroemde??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.