F1rstman in NRC: ‘Ik ga Bollywood veroveren’

‘Ik ga Bollywood veroveren’. Dat is de titel van een uitgebreid interview vandaag in NRC Handelsblad met Hassan Syed, beter bekend als F1rstman. De 25-jarige Hagenees met Pakistaanse roots hoopt na een reeks succesvolle urban singles in Nederland op een doorbraak in de rest van de wereld met een Bollywood-versie van zijn grootste hit ‘Round & Round’ schrijft de krant.

F1rstman creëerde een eigen stijl bestaande uit aanstekelijke en zoete hybride van invloeden uit onder meer R&B, Nederlandstalige rap en Bollywood-muziek. Dit jaar heeft hij zijn vizier gericht op het buitenland, met als eerste wapenfeit een nieuwe versie van zijn hit ‘Round & Round’ voor de Bollywood-markt, met de eveneens Haagse zanger Sama Blake.

Maar dat is niet alles. Hij heeft nóg zeven singles voor Bollywood klaarliggen! Lees het uitgebreid interview op nrc.nl en check hieronder Round & Round:

3 REACTIES

  1. @Ronald Nee Atif Aslam heeft zomaar miljoenen views enkrijgt ondanks de ban op artiesten uit Pakistan de voorkeur boven ‘homegrown artists’ …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.