Amitabh Bachchan is vandaag 75 jaar geworden

Amitabh Bachchan is vandaag 75 jaar gewordenEen mijlpaal vandaag voor Amitabh Bachchan; Big B is vandaag 75 jaar geworden! De op 11 oktober 1942 geboren acteur is één van de grootste sterren in de Indiase filmgeschiedenis en heeft in bijna veertig jaar tijd in meer dan 100 films gespeeld.

In de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw was hij beroemd als een actieheld en speelde hij vaak de rol van een ‘angry young man’: een rol als antiheld. Hij was zeer populair bij mannen, maar vooral bij vrouwen vanwege zijn uiterlijk en zware stem.

In de jaren tachtig trok hij zich tijdelijk terug als acteur. Zoals vele andere acteurs in India heeft ook Bachchan een poging gewaagd om succes te behalen in de politiek. Politiek viel hem tegen en grote successen binnen de politiek bleven uit.

In 2000 maakte hij een comeback als presentator van de spelshow Kaun Banega Crorepati, waarna hij ook weer in diverse Bollywood-films speelde.

6 REACTIES

  1. many happy returns of the day MR.Bachchan,have a nice birthday with family , friends and all of youre loveones…..Love Roy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.