Provincie Fryslân zoekt jong talent voor Traineeprogramma 2016

Trainee_Campagne5_Etiket_ar16

Voor haar Traineeprogramma 2016 is de Provincie Fryslân op zoek naar jong talent. Voldoe jij aan het profiel of ken je iemand waarvoor deze functie geschikt is, lees dan snel verder:

Maak jij de toekomst?
‘Mei de mienskip wurkje oan in moai en sterk Fryslân’? Wil jij dat ook als trainee? Solliciteer dan uiterlijk 24 juli 2016! Dit is een aanvullende werving ten opzichte van de wervingscampagne die zij eerder hebben doorlopen.

Wat bieden wij jou?
Ben jij een generalist, die houdt van samenwerking en in staat is om draagvlak te creëren? Is klantgerichtheid voor jou een tweede natuur? Hou je van een veranderende, dynamische omgeving? Dan is de Provincie Fryslân dé geschikte werkgever voor jou.

Binnen de organisatie wordt je gekoppeld aan een ervaren projectleider. Die functioneert als jouw mentor en maakt je zelfstandig in verschillende rollen, zoals:
• projectleider;
• projectsecretaris;
• consultant / adviseur.

Je werkt als projectleider vanuit de Flexpool. De Flexpool werkt met intern opdrachtgeverschap, waarbij projectkosten intern worden doorbelast. De Flexpool doet de volledige uitvoering van het traineeprogramma.

Leer- en ontwikkelprogramma
Als trainee volg je een intensief opleidingsprogramma. Gemiddeld besteed je hier drie dagen per maand aan. Het programma is in het eerste jaar voornamelijk gericht op je persoonlijke ontwikkeling en sociale en professionele vaardigheden. Daarnaast zul je aan de hand van opdrachten je eigen organisatie gaan ontdekken.

Verder breng je aan de hand van een aantal concrete vraagstukken een bezoek aan o.a. gemeenten, provincies, waterschappen, het Rijk en Brussel. De trainees krijgen een groeps-opdracht in het kader van het leer- en ontwikkelprogramma. Zo werken de trainees die in 2015 bij de provincie gestart zijn mee aan de Pop-Up kantoren binnen de provincie.

Het traineeprogramma wordt deels in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân ge-organiseerd. Deze samenwerking betekent onder andere dat je als trainee van de provincie Fryslân ook op opdrachten ingezet zult worden bij de gemeente Súdwest-Fryslân en wellicht ook bij andere overheden. Zo heb je aan het einde van je traineeship niet alleen ervaring opgedaan bij de provincie, maar ook bij andere overheden.

Momenteel is de organisatie aan het veranderen en in ontwikkeling om opgavengestuurd te werken. Opgavengestuurd werken houdt voornamelijk in dat er meer projectmatig gewerkt gaat worden. Wellicht zijn er over een tijd geen afdelingen meer, maar zal de organisatie in pools werken. Voor de medewerkers is dit een spannend ontwikkeltraject. Aankomende trai-nees maken dit traject en de spanning in de organisatie dan ook van dichtbij mee.

Begeleiding & coaching
Tijdens het traineeprogramma krijg je een begeleider toegewezen. Deze begeleidt jou inhou-delijk en procesmatig bij een project. Daarnaast is er een intervisiebegeleider die jou coacht op je persoonlijke ontwikkeling. Reflecteren komt expliciet aan bod in ‘kleinere gesprekken’ rondom het werk en via intervisie. Om de persoonlijke professionele ontwikkeling zichtbaar te maken heeft elke trainee een portfolio. Hiermee word je gestimuleerd om te expliciteren, te produceren en te reflecteren tijdens het ontwikkeltraject. Alle randvoorwaarden zijn dus aan-wezig om na het traineeprogramma snel door te stromen naar een interessante en uitdagen-de functie.

Arbeidsvoorwaarden
Het traineeship bestaat uit een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Bij goed func-tioneren wordt dit verlengd met een jaar. Het startsalaris bedraagt € 2.482 bruto (schaal 9) op basis van 36 uur per week. Daarnaast heeft de provincie goede secundaire arbeids-voorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering). Het is een fulltime baan van 40 uur (waarvan 4 uren ADV).

Wat vragen wij van jou?
Je bent betrokken bij de wereld om je heen. Je hebt minimaal een afgeronde universitaire- of bacheloropleiding hbo. Je studierichting is minder van belang. We vinden het belangrijker dat je onderstaande competenties beheerst:
• Maatschappelijk betrokken
• Omgevingsgericht en samenwerkend
• Resultaatgericht en enthousiast
• Vernieuwend en communicatief
• Ondernemend

Solliciteren?
Ben jij niet bang voor veranderingen, voldoe je aan het profiel en ben jij dé perfecte project-leider voor de Provincie Fryslân? Solliciteer dan door je motivatie en CV te sturen naar a.hasz@fryslan.frl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anne-Meyn Hasz via 058-2925053.

Je kunt solliciteren tot en met 24 juli ’16.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.