Ik moet toch zelf kunnen kiezen met wie ik trouw?

yarahYarah, een 18-jarige vrouw van wie haar ouders graag willen dat ze gaat trouwen, schrijft in haar dagboek over een moeilijke keuze. Ze houdt heel veel van haar ouders en ze wil hen graag gelukkig maken, maar ze wil ook haar eigen leven leiden. En dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Een fragment uit Yarah’s dagboek:

“….Mijn ouders vinden dat ik met Rayan moet trouwen. Dat hebben ze vanavond tegen me gezegd. Ze vertelden dat zij en de ouders van Rayan hebbengesproken over een bruiloft en besloten dat er een groot feest moet komen. Ze weten zelfs al in welke zaal: l’Opera in Den Haag. En ook de traiteur hebben ze al uitgekozen. Het is toch van de gekke!!! Ik zat
erbij en ik keek ernaar. Ik stamelde alleen nog maar… ‘Maar ik wil
niet trouwen…”

Lees verder op: hetdagboekvanyarah.nl

3 REACTIES

 1. Tuurlijk moet jij zelf bepalen met wie je trouwt.
  Als je bent getrouwd is het de bedoeling heel je leven met
  elkaar te delen. Hoe ga je dat kunnen volhouden
  als je niet van hem houdt! Je ouders bedoelen het vast goed,
  maar zij kunnen echt niet bepalen met wie jij jouw leven deelt.
  Zij horen jou op z’n minst te vragen of jij überhaupt wel wilt trouwen.
  Als zij echt willen dat hun dochter gelukkig is, zullen zij jou zelf moeten
  laten kiezen wat jij wilt. En vooral met wie jij wilt trouwen.

 2. Sorry maar Ik heb een arrange marriage gedaan en ik ben dolgelukkig met mijn man!
  Dus het is niet altijd waar dat als je alles zelf bepaalt dat je dan de
  gelukkigste person op aarde bent 😉

 3. of het nou een ” arrange mariale” is of dat het een “love mariale” is… het gaat erom dat JIJ die keus maakt en niemand anders!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.