Aamir Khan moet zijn excuses aanbieden

Met zijn televisieprogramma wist Aamir Khan een groot deel van de Indiërs en de Indiase diaspora te wijzen op de huidige problemen binnen de samenleving. Maar volgens de organisatie Save Indian Family Foundation (SIFF) heeft Aamir Khan mannen in een kwaad daglicht gesteld.

Daarom hebben 15.000 gezinnen besloten om Talaash, de nieuwe film van Khan, te boycotten. Deze boycot geldt ook voor zijn andere films als hij weigert zijn excuses aan te bieden.

Anil Kumar, een van de oprichters van de Save Indian Family Foundation (SIFF), over de boycot: “We hebben Aamir Khan het afgelopen jaar nauwlettend geobserveerd. Het valt ons op dat hij een anti-mannen campagne heeft gevoerd met zijn tv-show, waar hij mannen afschilderde als ‘de slechteriken’ en daarmee heeft bijgedragen aan het verspreiden van haat in de samenleving jegens mannen.”

“Zijn programma bevatte halve waarheden over veel zaken en die zijn gevaarlijk. De verhalen over huiselijk geweld waren eenzijdig. Daarom hebben wij besloten om zijn film Talaash te boycotten. Wij willen dan ook zoveel mogelijk mensen aansporen om zijn films niet te bekijken.”

Aamir Khan heeft nog niet gereageerd op de boycot of de argumenten.

Talaash, met in de hoofdrollen Aamir Khan, Rani Mukherjee en Kareena Kapoor, is geregisseerd door Reema Kagti en verscheen op 30 november wereldwijd in de bioscopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.