Horrorfilms hebben geen nieuw verhaal nodig

Horrorfilms hebben geen nieuw verhaal nodig. Dat zegt regisseur Ram Gopal Varma, wiens film Bhoot Returns afgelopen vrijdag wereldwijd in première ging.

De film wordt vergeleken met andere films uit hetzelfde genre, maar volgens Varma is het niet noodzakelijk dat een horrorfilm een origineel concept heeft om het publiek te laten schrikken. “Amityville Horror is een reeks horrorfilms met hetzelfde verhaal, maar een andere omgeving. Angst is een basisemotie en is niet gerelateerd aan het plot.”

Bhoot Returns vertelt het verhaal van een 5-jarig meisje die een geest in huis meent te zien. Maar haar familie gelooft haar niet. “Je weet niet of ze de geest ziet of dat ze dit verbeeld. Het gevoel van angst springt op van het feit dat de familie niet weet wat het meisje ziet”, aldus Varma.

Hij voegt toe dat angst het meest effectief is wanneer deze uit onverwachte hoek komt.”Het is makkelijk om een eng persoon te nemen voor het schrikeffect, maar een onschuldig, schattig meisje die dingen ziet is enger.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.