Bollywood ‘Actie Koning’ Dharmendra 75 jaar

Bollywood 'Actie Koning' Dharmendra 75 jaarBollywoodster Dharmendra is afgelopen week ( woensdag) 75 jaar geworden. In de Indiase filmindustrie wordt hij gezien als de ‘Actie Koning’. Volgens enkele Bollywood sterren ziet Dharmendra Singh Deol er nog steeds zo aantrekkelijk uit als in het verleden. Ook staat hij bekend als de loverboy uit die periode.

Dharmendra is twee keer getrouwd geweest. Zijn eerste huwelijk was met Prakash Kaur, met wie hij vier kinderen heeft, namelijk Sunny, Bobby, Vijeta en Ajeeta. Tijdens zijn huwelijk bloeide er een liefdesaffaire tussen Hema Malini en Dharmendra. Deze affaire bloeide weer uit tot zijn tweede huwelijk waaruit er twee meisje zijn voortgekomen, Esha Deol en Ahana Deol. Naast deze twee huwelijken had Dharmendra ook een romantische relatie met actrice Meena Kumari.

In 1997 ontving Dharmendra een Lifetime Achievement award voor zijn contributie aan de Indiase cinema. Dharmendra is een legende in India en de acteurs en actrices van tegenwoordig tonen erg veel respect voor hem. Zo schijnt Preity Zinta dol te zijn op Dharmendra. Zijn zonen Bobby en Sunny zijn erg dol op hun vader. Samen met hun vader zullen zij binnenkort te zien zijn in de film ‘Yamla Pagla Deewana’.

Volgens Anupam Kher is Dharmendra erg hilarisch in deze film. Dharmendra heeft in totaal meer dan 50 jaar van zijn leven doorgebracht in de Indiase Filmindustrie. In die 50 jaar is hij maar liefs in ruim 200 Indiase films verschenen.

6 REACTIES

 1. Hij was erg goed en zeker een loverboy!
  Ik krijg nog steeds vlinders in mijn buik als ik naar zijn filmen kijk. Dharamjee U are the best!

 2. Gefeliciteerd mnet je verjaardag lieve Dharm-ji.
  Wat een knappe man was hij toch in zijn jonge jaren.
  Zijn eerste film die ik had gezien was ” phool aur pathar”
  Wat een geweldige rol had hij.
  En dat hij 2 vrouwen heeft, dat heeft hij aan niet zomaar, maar dat heeft hij te danken aan zijn uiterlijk.
  Jammer, dat je nergens iets terug kan vinden over zijn eerste vrouw.
  Ik heb wel 1 foto van haar gezien.
  Ik vind dat z’n kindferen niets van zijn knappe kop hebben geerfd, de jongens niet en de meisjes helemaal niet.

 3. Omggggg hij was zo handsomeeee zo damn knapppp ik zou ook willen een romantishe affaire met hem hahahhaha.Proficiaat met jou verjaardag geachte Dharmendraaaaa ik wens je veel gezondheid en lange levennn!!!!!!!!!!!!!!!! Inderdaad je bent een legenddddddddd

 4. zijn zonen waren ook erg aantrekkelijk toen ze jonger waren, Bobby is nog steeds erg cute en zijn dochters idd je kunt nergens uit merken dat ze knappe ouders hebben.

 5. WEL DHARMENDRA IS EEN HEEL HUMANE MAN EN ZEER GERESPECTEERD DOOR ZIJN COLLEGA S ,HIJ IS DOOR DE PRESIDENT VAN INDIA DE PADMABHUSAN GEKREGEN.BRAVO DHARMJI.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.