Muzikaal reli-drama OH MY GOD

BollywoodOp 29 oktober aanstaande gaat in de Melkweg te Amsterdam de nieuwe voorstelling van MGA| Jilesen & Jagdewsing in première: OH MY GOD, een muzikaal reli-drama over het gevoelige onderwerp geloof met een hoge dosis zelfspot, hemelse hymnen en opzwepende live-muziek. De landelijke tournee is t/m 23 december.

Anno 2010 kun je niet een beetje moslim, een beetje christelijk en een beetje hindoe zijn. Het zijn de hoogtijdagen van de polarisatie waarin iedereen op zijn eigen reli-eiland zit. Tijd dus om die hopeloos gedateerde religies samen in een blender te gooien en te mixen tot een nieuwe wereldreligie-smoothie.

In Oh My God komt een denktank van vijf afgevaardigden van de grote wereldreligies samen om in opdracht van het nieuwe Ministerie van Godsdienst te brainstormen over een revolutionair concept van één nieuwe religie, die alle anderen overbodig maakt. Deze Uitverkorenen vormen een prachtige afspiegeling van Nederland anno nu: een moderne evangelische moslim, een joodse reli-shopper, een Turkse atheiste, getrouwd met een yup die zich bekeerd heeft tot het Christendom en Bud, meer Boedha dan Boedha zelf. Zij nemen de helse taak op zich om gezamenlijk de moderne moraal te herdefiniëren, maar het eigen heilige huisje moet natuurlijk wel overeind blijven! Want hun geloof of ongeloof bepaalt hun identiteit meer dan ieder wil toegeven.

MGA brengt het gevoelige onderwerp geloof in een eclectische montage met een hoge dosis zelfspot en hemelse hymnen voorzien van een pompende beat. En ook in hogere sferen wordt alles weer live gezongen, gedanst en gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.